maanantai 9. tammikuuta 2012

Revittyä lihaa

Kun siskoni oli vaihtarina Amerikassa olin käymässä siellä kun hänen perheessään vietettiin graduation-juhlaa. Sain juhlaa edeltävänä iltana olla mukana valmistamassa hirveetä määrää ruokaa, jota sitten tarjottiin juhlassa sukulaisille ja eksoottisille suomalaisvieraille. Yksi ruokalajeista oli shredded beef ja sain istua tuntikaupalla repimässä ylikypsää lihaa haarukalla suikaleiksi. Vaikka se kesti tovin, se oli itse asiassa hauskaa puhaa ja sitä tehtiin porukalla pyöreän pöydän ympärillä juoruten. Ja se oli hyvää, njam! Kun liha oli revitty, se sekoitettiin barbequekastikkeen sekaan ja tarjottiin sämpylän välissä erilaisten lisukkeiden kera.

Pari kuukautta sitten satuin näkemään hs.fi:n ruokasivuilla pulled pork ohjeen, ja tajusin, että kyseessä oli periaatteessa sama juttu. Kokeilin ja oikein njamia tuli. Here's how you do it:

Keitä iso kattilallinen vettä. Kun vesi kiehuu, laita kattilaan 800 g porsaan kassleria, pari sipulia lohkoiksi leikattuna, pari puolitettua valkosipulinkynttä ja pari kokonaista neilikkaa. Kuori pinnan vaahto reikäkauhalla ja anna lihan porista hiljalleen 3-4 tuntia (saattaa kuulostaa oudolta, mutta kyllä, 3-4 tuntia kunnes liha on ylikypsää).






















Tee kastike sillä välin kun liha kiehuu (keksi oma versio, seuraa tätä ohjetta, tai etsi netistä joku ihan toinen variaatio). Itse kuutioin sipulin ja pari valkosipulia ja kuullotin öljyssä. Lisäsin 2 ohueksi suikaloitua punaista chiliä (säädä tulisuutta chilin määrällä, jos haluat todella tulista, lisää vähän, tai paljon, kuivattua chiliä). Kaadoin pannulle tomaattipyreetä, tomaattimurskaa (käytä molempia tai jompaa kumpaa, noin 1,5 dl), coca-colaa (noin 1 dl), suolaa, pippuria, punaviinietikkaa (noin 2 rkl), soijaa (noin 2 rkl), siirappia (noin 2 rkl) ja 1 limen mehu. Anna porista ja paksuuntua välillä sekoittaen. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Seos saa olla melko mausteista, muuten se "hukkuu" lihan sekaan.


















Kun lihapala on valmis, nosta se kattilasta ja anna jäähtyä hetki. Revi sitten haarukan avulla suikaleiseksi. Sekoita lihan joukkoon kastike ja tarjoa sämpylöiden välistä salaatin, kurkun ja majoneesin tai kermaviilin kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti