tiistai 18. elokuuta 2015

Maailman oudoin majoneesi

Luin netissä listaa vinkeistä "mitä tehdä ruoanjämillä", olisikohan ollut joku Marttojen kokoama vinkkilista, kun silmääni osui seuraava idea. Koko juttu kuulosti niin oudolta, että sitä oli pakko kokeilla. Kyseessä oli vinkki sille, mitä tehdä ylijääneille keitetyille porkkanapaloille. Vinkin mukaan saat eräänlaisen majoneesin kun survot sauvasekoittimella keitettyjä porkkanapaloja, keitettyjä kananmunia, öljyä ja valkosipulia. En tiedä kutsuisinko sitä suoraan majoneesiksi, mutta kokeiltuani voin kutsua sitä maailman oudoimmaksi (ja yllättävän hyväksi) majoneesiksi.



Maailman oudoin majoneesi

Kuori ja pilko 3 porkkanaa pieniksi paloiksi ja keitä kypsiksi. Laita porkkanapalat kulhoon odottamaan. Keitä 2 kananmunaa kovaksi. Jäähdytä kananmunat ja kuori, lisää kananmunat pilkottuna kulhoon.

(nämä vaiheet ovat sopivasti ohitettu jos jääkaapistasi löytyy keitettyjä porkkanapaloja ja ehkä jopa keitettyjä kananmunia jäminä)

Kuori yksi valkosipulinkynsi ja murskaa kulhoon. Lisää ripaus suolaa ja 2 rkl viinietikkaa. Lisää rypsiöljyä 1/2 dl (huom! saatat vielä tarvita lisää). Survo kaikki sauvasekoittimella sieläksi tahnaksi. Lisää nyt tarpeen mukaan rypsiöljyä kunnes saat sopivan koostumuksen. Maista ja lisää tarpeen mukaan suolaa tai viinietikka, tai maun mukaan muita mausteita.

Voilá - majoneesi(ish)!



1 kommentti:

  1. No johan on "majoneesi" :) ..mutta vissiin maku ihan kohdillaan kun tuolla "yllättävän hyväksi" sanoit.

    VastaaPoista