lauantai 17. syyskuuta 2011

Basilikajäätelöä

Sain vanhemmiltani valmistujaislahjaksi jäätelökoneen. Vaikka keittiöön ei mahdu enää mitään ylimääräisiä koneita ja vehkeitä olin toivonut juuri tätä konetta. Olin nähnyt jossain ohjelmassa jonkun tekevän basilikajäätelöä ja koska rakastan kaikkea outoa ja ennen kaikkea basilikaa halusin ehdottomasti kokeilla basilikajäätelöä. Tässä siis resepti, joka toimii hyvin. Toki internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy miljoona erilaista versiota, ei kun kokeilemaan...









Sekoita tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella 3 keltuaista, 1,5 dl sokeria ja iso kourallinen basilikalehtiä. Vatkaa toisessa kulhossa 3 valkuaista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vielä kolmannessa kulhossa 2 dl kermavaahtoa 2 tl vaniljasokerin kanssa löysähköksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto kermavaahtoon. Lisää lopuksi basilikamössö ja sekoita kunnes seos on ihanan vaaleanvihreää. Kaada jäätelökoneeseen ja seuraa koneen ohjeita. Alkuperäisohjeen mukaan voit myös suoraan pakastaa seoksen ja nauttia noin 5 tunnin päästä.

Miten valioingmanarlatyypit eivät ole tajunneet basilikajäätelön taikaa vielä???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti