 |
Juustoinen ja ohutpohjainen pizza |
 |
Camionette |
Eilen oli
ruokalauantai - päivä jolloin nautin ruoasta eri tavoin koko päivän ajan. Aloitin päivän vahvalla kahvilla (
joka kieltämättä ei ole syötävää mutta mainittakoon blogissa kuitenkin), nimittäin tuplaespressolla Camionette-kahvivaunusta, keskellä Helsinkiä. Se oli
VAHVAA. Parin kulauksen jälkeen ikään kuin näin kaiken supertarkasti ja mielessäni soi
I can see clearly now the rain has gone...
Kahviherätyksen jälkeen suuntasin ravintola Nokan järjestämälle pientilatorille, josta nappasin mukaani ison nipun lehtipersiljaa (
tämänhetkinen lempiyrttini). Päätin siinä samalla, että teen kotona pizzaa jonka päälle silppuan ennen syöntiä järjettömän määrän lehtipersiljaa.
Pizzasta puheen ollen, oletko sinäkin (
niin kuin minä) erittäin ohuen pizzapohjan ystävä? Jos olet, you're in luck! Olen vuosikaudet etsinyt sellaista pizzapohjareseptiä josta saisi tehtyä todella ohuen pohjan joka ei kohoa hulluna uunissa. Noin vuosi sitten löysin ratkaisun (
ja nyt mietin miksi en tajunnut sitä aiemmin): durumjauho! Siitä saa täydellisen ohuen pizzapohjan. Tämä resepti on suoraan jauhopussin kyljestä.
Yhteen pellilliseen tarvitset
1,5 dl vettä, jonka lämmität kädenlämpöiseksi ja lisäät siihen
15 g tuorehiivaa. Sen jälkeen lisäät
noin 3 dl durumjauhoja,
vähän suolaa ja
noin 2 rkl oliiviöljyä. Vaivaa hetki ja anna sitten nousta noin 30 minuuttia. Kauli pohja ohueksi (
hallelujah it works!) hyvin jauhotetulla alustalla esim. suoraan leivinpaperin päällä jotta pohja on helpompi siirtää pellille. Lisää haluamasi täytteet ja laita
250 asteiseen uuniin
noin 5-7 minuutiksi ja
voilá pizza on valmis nautittavaksi.
 |
3 erilaista juustoa: cheddaria, edamia ja halloumia |
Eilen päätin tehdä juustoisen pizzan - laitoin täytteeksi tomaattimurskaa, cheddarjuustoa, edamjuustoa ja halloumijuustoa ja näiden lisäksi kirsikkatomaatteja, paahdettua paprikaa ja herkkusieniä. Ja kun pizza tuli uunista ja leikkasin siitä palan, peitin sen tuoreella lehtipersiljalla ja mustapippurilla.
Mmmm...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti