Juustoinen ja ohutpohjainen pizza |
Camionette |
Kahviherätyksen jälkeen suuntasin ravintola Nokan järjestämälle pientilatorille, josta nappasin mukaani ison nipun lehtipersiljaa (tämänhetkinen lempiyrttini). Päätin siinä samalla, että teen kotona pizzaa jonka päälle silppuan ennen syöntiä järjettömän määrän lehtipersiljaa.
Pizzasta puheen ollen, oletko sinäkin (niin kuin minä) erittäin ohuen pizzapohjan ystävä? Jos olet, you're in luck! Olen vuosikaudet etsinyt sellaista pizzapohjareseptiä josta saisi tehtyä todella ohuen pohjan joka ei kohoa hulluna uunissa. Noin vuosi sitten löysin ratkaisun (ja nyt mietin miksi en tajunnut sitä aiemmin): durumjauho! Siitä saa täydellisen ohuen pizzapohjan. Tämä resepti on suoraan jauhopussin kyljestä.
Yhteen pellilliseen tarvitset 1,5 dl vettä, jonka lämmität kädenlämpöiseksi ja lisäät siihen 15 g tuorehiivaa. Sen jälkeen lisäät noin 3 dl durumjauhoja, vähän suolaa ja noin 2 rkl oliiviöljyä. Vaivaa hetki ja anna sitten nousta noin 30 minuuttia. Kauli pohja ohueksi (hallelujah it works!) hyvin jauhotetulla alustalla esim. suoraan leivinpaperin päällä jotta pohja on helpompi siirtää pellille. Lisää haluamasi täytteet ja laita 250 asteiseen uuniin noin 5-7 minuutiksi ja voilá pizza on valmis nautittavaksi.
3 erilaista juustoa: cheddaria, edamia ja halloumia |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti