tiistai 17. tammikuuta 2012

Aasialainen sekamelska

Tänään keittiössä valmistui yksi tämän kaksion vakioruoista, n.s. aasialainen sekamelska. Aasialaiset voisivat varmaan olla sitä mieltä ettei ruokani ole aidosti aasialainen, mutta nimenä "aasialainen sekamelska" kuulostaa kiinnostavammalta kuin pelkkä... sekamelska.

Tämä ruoka ei vaadi taitoa eikä tekniikkaa. Tätä ruokaa voi myös varioidan lukemattomin tavoin. Pari perusasiaa se vaatii: kookosmaitoa tai -kermaa, chiliä, nuudeleita ja lopussa päälle puristettavaa limeä. Loput asiat voi valita aivan vapaasti mielikuvituksen ja mieltymysten mukaan: vihanneksia (parsakaalia, vihreitä papuja, paprikaa...), proteiinia (katkarapuja, kanaa, halloumia...),  mausteita (inkivääriä, chiliä, valkosipulia, ruokosokeria, kalakastiketta...).

Tänään sekamelska sisälsi: paistettua parsakaalia, chiliä, punasipulia ja katkarapuja, päälle lisättyä kookoskermaa, sweet chili kastiketta, thai kalakastiketta, ripaus ruokosokeria, keitettyjä pikanuudeleita ja viimeiseksi päälle puristettua limeä. Vihannekset ja katkaravut paistetaan, kerma lisätään ja lämmitetään. Lopuksi nuudelit ja limen mehu lisätään sekaan. Niin, ja lopuksi vielä mustia seesamsiemeniä päälle!

Ja vaikein kohta tässä reseptissä on ehdottomasti ainesten sekoittaminen pienessä wokkipannussa... Kokkailemaan ja nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti