perjantai 8. maaliskuuta 2013

Mozzarellakanaa


Tänään saatte reseptin suoraan ystäväni Fifin keittiöstä. Hän kokkasi meille tätä ihanaa kanaa pastan kanssa kun olimme opiskelukaveriporukan kanssa tapaamassa häntä hänen uudessa kodissaan Ruotsissa. Ajattelin heti maistaessani ruokaa, että siinä on blogiainesta! Oikeasti hyviä kanareseptejä on nimittäin mielestäni liian vähän...


Kanaa kesäkurpitsalla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja mozzarellalla

Leikka ohuita maustamattomia kanafileitä kahteen tai kolmeen osaan. Marinoi kanat yön yli pienessä määrässä oliiviöljyä, soijaa, kuivattuja chilihiutaleita, mustapippuria (reilu määrä!), suolaa ja kuivattua salviaa. Marinoi kanat sinulle mieluisassa mausteseoksessa, yllä mainittu oli tämän kertainen päähänpisto.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa yksi pieni kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi, paloittele aurinkokuivattuja tomaattipaloja pienemmiksi ja leikkaa 1 mozzarellapallo siivuiksi. Paista kanapalat öljyssä noin 3 minuuttia per puoli. Paista palat parissa erässä niin ne paistuvat parhaiten. Kun olet paistanut kanat, lado ne limittäin uunivuokaan kesäkurpitsapalojen, tomaattien ja mozzarellan kanssa. Laita pari palaa mozzarellaa ihan päällimmäiseksi. Laita vuoka uuniin ja anna kanojen paistua valmiiksi ja mozzarellan sulaa. Tarkista vaikka 15 minuutin jälkeen tilanne ja anna paistua lisää jos kana ei ole kypsää.




















Keitä tuorepastaa kanan lisukkeeksi ja tee nopea kermakastike kanan ollessa uunissa:

Tästä reseptistä tulee sopivasti kastiketta 2-3 hlölle: kuullota puolikkaan sipulin silppua öljyssä. Lisää 1-2 rkl dijonsinappia, 2 rkl soijaa ja 1,5 dl ruokakermaa. Sekoita ja anna porista miedolla lämmöllä. Lisää noin 1 dl ranskankermaa ja sekoita hyvin. Anna porista vielä hetki miedolla lämmöllä. Tarkista kastikkeen paksuus ja ohenna tarvittaessa pienellä määrällä vettä tai ruokakermaa. Maista ja mausta tarpeen mukaan.





1 kommentti:

  1. palautin haasteesi! Hauskaa oli...
    http://www.lily.fi/juttu/haaste-viikon-menu#.UTxfDRa2It0.facebook

    VastaaPoista