torstai 14. maaliskuuta 2013

Juures-kaalilisuke bratwurstille

Tänään syntyi todellista pikaruokaa. Meniköhän tekemiseen edes 15 minuuttia? Ihan maksimissaan 20!

Päätin töistä lähtiessäni, että käyn hakemassa lähikaupasta bratwurstia ja kokeilen tehdä sen kaveriksi eilen telkkarissa näkemäni Gordon Ramsayn juures-kaalilisukkeen. Tarkkaa Ramsay-reseptiä en muistanut, mutta jotain sinnepäin tänään syntyi kaksion keittiössä.

Kahdelle: bratwurstia juures-kaalilisukkeella

Laita kaksi paistinpannua lämpenemään. Kuori pala juuriselleriä ja pilko suht pieniksi kuutioiksi. Kuori 2 porkkanaa ja pilko nekin pieniksi kuutioiksi. Leikkaa pala savoijinkaalia mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.

Heitä yhteen pannuun reilu nokare voita ja heti perään juureskuutiot. Laita toiseen pannuun 4 bratwurstia. Anna juureskuutioiden paistua välillä sekoittaen 5 minuuttia. Kääntele makkaroita välillä. Mausta viiden minuutin päästä juureskuutiot suolalla ja mustapippurilla ja lorauksella punaviinietikkaa. Heitä vielä sekaan kaalisuikaleet. Kääntele suikaleita juuresten sekaan kunnes kaalisuikaleet pehmenevät (kestää noin puoli minuuttia). Maista ja mausta tarpeen mukaan, taisin itse vielä heittää mukaan rakastamaani lehtipersiljaa. Ota lisuke pois lämmöltä ja tarkista bratwurstien tilanne. Tarjoa makkarat juuresten ja kaalin kanssa, ja laita pöytään myös sinappia. Nopeaa ja namia, mutta täytyy näin lopuksi vielä todeta, että en kyllä osaa kuvata makkaroita mitenkään kauniisti. Ideoita otetaan vastaan...








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti