maanantai 24. kesäkuuta 2013

Tulinen wokki

Jos sinulta jää grillailun jälkeen ylimääräistä lihaa, vaikka kanaa tai possua, voit seuraavana päivänä tehdä tätä: tulista wokkia. Minä käytin tällä kertaa porsaan ulkofileetä.



Keitä tarvitsemasi määrä nuudeleita juuri ja juuri kypsiksi (meille riittää aina kahdelle 1 paketti nuudeleita kun mukaan sekoitetaan paljon muuta). Suikaloi porsaanliha ohuiksi suikaleiksi. Kaiva jääkaapista esiin kasviksia, esim. porkkanoita, purjoa, kevätsipulia ja varhaiskaalia. Leikkaa kasvikset jonkinlaisiksi ohuiksi suikaleiksi.

       

Laita wokkipannuun 3 rkl öljyä (jos omistat maapähkinäöljyä, käytä sitä!) lämpenemään. Heitä kuumaan öljyyn kasvissuikaleet (säästä vähän kevätsipulia loppuviimeistelyyn) ja pyörittele niitä öljyssä nopeasti. Lisää 2 tl sambal oelekiä ja 1 tl soijaa. Jatka kasvisten pyörittelyä ja heitä sekaan lihat. Anna lihojen lämmetä hetki ja lisää sitten keitetyt nuudelit. Pari nopeaa pyöritystä taas niin, että kaikki on sekaisin ja ruoka on valmis. Viimeistele annos kevätsipulisilpulla ja tuoreilla yrteillä (minulla oli tällä kertaa kokeilussa punainen basilika, komean näköinen yrtti!).


Ja muuten, hyvät pihdit ovat tämän annoksen teossa life saver! Suosittelen hankkimista jos et omista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti