torstai 11. heinäkuuta 2013

Avokadojäätelö



Tarjosin tiistaina avokadojäätelöä ja basilikajäätelöä jälkiruoaksi Lauttasaaren hauskimmalle pariskunnalle. Basilikajäätelön ohjeen olenkin antanut jo aiemmin ja se löytyy tästä.

Olin vain pieni tyttö kun äitini teki ensimmäisen kerran avokadojäätelöä. Rakastuin siihen heti! Muut ihmettelivät miten ihmeessä pieni lapsi tykkää avokadosta, ja vielä kylmässä jäädytetyssä muodossa. En voi sanoa muuta kuin, että kannattaa kokeilla. Äidin mukaan alkuperäisresepti on Pirkko Arstilan, ja sitä tulisi tarjota mantelilastujen kanssa.

Soseuta sauvasekoittimella 4 avokadoa, 1-2 sitruunan mehu (maun mukaan ja sitruunan koosta riippuen), 2 dl ruokakermaa ja 4 rkl sokeria. Jäädytä jäätelökoneessa noin 20 minuuttia ja vielä pari tuntia pakastimessa. Jos et omista jäätelökonetta, laita jäätelömassa pakastimeen ja muista sekoittaa haarukalla noin 30 minuutin välein.

Ota jäätelö pakkasesta noin 20 minuuttia ennen syömistä. Enjoy!










5 kommenttia:

  1. Näyttää tosi herkulliselta! Itse en ole koskaan maistanut avokadoa, mutta ehkä tämän reseptin innoittaman uskallan. :)

    Liityin lukijaksesi!

    http://www.suussasulavaarakkautta.fi/

    VastaaPoista
  2. Tämä tosiaan ON hyvää, ainakin omasta mielestäni! Kannattaa kokeilla ainakin kerran. :)

    VastaaPoista
  3. Yhteiseltä tutulta, Leenalta, saadun vinkin pohjalta kävin katsomassa viikolla ao. reseptin ja poimin kyseiset raaka-aineet kauppareissulla mukaan. Valitsin varmuuden vuoksi syömäkypsiksi määriteltyjä avokaadoja, jos sattuisivatkin päätymään herkutteluun sellaisenaan. Olivat sen verran kookkaita, että katsoin 3 kpl riittävän. Hyvin sekoittuivat ainekset ja valmistusvälineiden "putsaus" jo paljasti herkullisen maun :-). Teknokraattina pitää todeta, että jäätelökone meidän huushollista kuitenkin yhä puuttuu, sillä sen hankintaa on tuo parempi puolisko aina "turhana" vastustanut. Piti siis valita tuo toinen metodi, hitaampi sellainen, mutta kyllä tuotoksesta puolet saatiin illalla koemaistiin, loppujen jäädessä sitten toiseen kertaan. Oikein raikasta oli! Pitää kokeilla toistekin ja yllättää jotkut muut sillä - saisikohan se koneekin hankinnan samalla perusteltua :-) ?

    VastaaPoista
  4. Hienoa, jos jäätelön tekeminen onnistui ilman konetta ja hienoa jos makukin vakuutti! Jäätelökone toki vie tilaa keittiöstä, mutta onhan se kätevä jos aikoo loihtia enemmänkin jäätelöä kotona. Suosittele myös ym. Basilikajäätelön kokeilemista. Sekin kuulostaa hassulta mutta maistuu todella hyvältä! :)

    VastaaPoista
  5. Avokadoherkun loput juuri nautinnassa tätä kirjoittaessa aina välillä. Piti tehdä pakastimeen tilaa, kun löytyi vielä mustikoita sinne talven varalle :-). Ja pitääpi joo kokeilla tuota toistakin reseptiä, löytyy samalla käyttöä parvekkeen tuotoksille. Jospa vaikka seuraksi ahvenille, joita nyt tässä vaiheessa jäisen fileen muodossa myös odottaa samaisessa täydessä pakastinarkussa. Pitänee etsiä niille jokin hyvä resepti...

    VastaaPoista