maanantai 12. elokuuta 2013

Marinoitu punasipuli



Viime ajan himon kohde on tässä huushollissa ollut marinoitu punasipuli. Ei vain makunsa vaan myös ulkonäkönsä vuoksi. Hengailtuaan hetken viinietikassa punasipulirenkaiden väri muuttuu liilasta helmeilevän vaaleanpunaiseksi. Sipuli kruunaa marinoidussa muodossaan ruoan kuin ruoan mutta antaa eritysesti salaateille lisänostetta, kokeile vaikka pasta- tai couscoussalaatissa.

Leikkaa pari punasipulia madollisimman ohuiksi puolirenkaiksi. Laita renkaat kulhoon ja lorauta päälle omena- tai valkoviinietikkaa, kahdelle suht isolle sipulille riittää mielestäni noin 1,5-2 rkl. Lisää ripaus suolaa ja pari ripausta sokeria. Sekoita kunnolla ja anna seistä jääkaapissa noin tunnin, voit välillä vielä sekoittaa sipulirenkaita kulhossaan, jotta ne marinoituvat tasaisesti. Tulet huomaamaan miten sipuli on vähän ajan päästä vaihtanut väriä liilasta vaaleanpunaiseen.




Nauti esim. pastasalaatin (penne pastaa, riisiä, mozzarellaa, punaista pestoa, paahdettua paprikaa, paahdettuja porkkanan paloja, paistettua chorizoa, basilikaa) tai couscoussalaatin (couscousia, fetajuustoa, tomaattia, avomakurkkua, retiisiä, sitruunamehua, minttua, basilikaa, pekonia) kanssa.



2 kommenttia:

  1. Nam, punasipuli on niin herkkua! Ja tosi hyvän näköiset salaatitkin sulla täällä :)

    VastaaPoista
  2. Niin on! Punasipuli on mun ehdoton lemppari sipuleista, ja vielä kaunis väriltään. :)

    VastaaPoista