keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kaalilaatikko smetanalla

Ihmeiden aika ei ole ohi! Minä, kaalilaatikon karttaja, tein eilen juuri sitä. Kaalilaatikkoa. Olisitte nähneet Herra J:n ilmeen kun julistin päivän ruoan, sain siitä ilmeestä päivän naurut. 


En tiedä miksi, mutten vaan koskaan ole tykännyt kaalilaatikosta. Ei meillä kyllä lapsuudessa sitä hirveästi syöty kotona, joten ehkä saan syyttää vanhempiani tästä aukosta sivistyksessäni, hehe. Mutta kesän aikana tuli jostain syystä puhuttua kaalilaatikosta erään ystävän kanssa, ja hänen reseptinsä kuulosti niin hyvältä, että jopa minulle tuli himo tehdä kaalilaatikkoa. Tätä aion tehdä uudestaan!

Kaalilaatikko smetanalla, 4:lle 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Pilko 1 kesäkaalikerä sopivaksi silpuksi, poista kova kanta ja uloimmat lehdet. Pilko myös valmiiksi 2 sipulia ja 2 valkosipulinkynttä. Laita kesäkaalipalat syvään paistinpannuun öljylorauksen kera paistumaan. Lisää pannuun noin 1/2 dl vettä keittämisefektin saavuttamiseksi (jos vesi haihtuu nopeaan tahtiin, voit lisätä vettä vähän kerrallaan ettei kaali pala pohjaan). Murustele sekaan vielä kasvisliemikuutio. Paista toisessa pannussa öljyn kera sipulisilppua ja 400 g jauhelihaa. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla.



Kun kaalipalat ovat paistuneet/keittyneet noin 10 minuuttia ja jauheliha on ruskistunut, kaada jauhelihaseos kaalin sekaan. Lisää kaksi pientä purkillista tomaattipyrettä, ripaus sokeria ja noin 200 g smetanaa. Sekoita kaikki sekaisin ja siirrä uunivuokaan. Lisää loppukerrokseksi pilkottua suolakurkkua ja raastettua juustoa. En itse asiassa ole suolakurkunkaan fani, mutta olen tykästynyt Lidlistä löytyviin pieniin rapsakoihin cornichonkurkkuihin, käytin niitä tässä. 



Laita uunivuoka uuniin, anna paistua noin 30 minuuttia. Anna paistumisen jälkeen laatikon seistä vielä rauhassa huoneenlämmössä, niin maut tasaantuvat ja lopputulos on vieläkin parempi. 



En voi uskoa, että sanon näin kaalilaatikosta, mutta: njami!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti