maanantai 18. elokuuta 2014

Brookie

NYT tämä tyttö ottaa taas itseään niskasta kiinni ja alkaa tekemään kaikkea mitä on sujuvasti väistellyt viimeiset viikot. Näitä asioita on monia... Arkiruoan parempi suunnittelu, siivoaminen, tärkeiden papereiden järjestely.. Mutta yksi toinen kivempikin juttu on jäänyt liian vähälle huomiolle, nimittäin bloggaaminen! Nyt se asia korjataan. Ja pamautan teille tauon jälkeen heti kunnon pommin, järkyttävän epäterveellisen ihanan b r o o k i e n, eli brownien ja cookien yhdistelmä. Työpaikan läksijäisissä (nyyh!) leivonnainen sai suuria suosionosoituksia ja olen itse antanut brookielle kutsumanimeksi Sweet Madness. Eikun leipomaan!



Brookie
(Alkuperäisresepti löytyi lily.fi-sivustolta)

Tee ensin browniekerros. Sulata kattilassa 115 g voita ja 150 g tummaa suklaata. Lisää seokseen 2 dl sokeria ja 1/2 dl kookossokeria (tai fariinisokeria) ja anna seoksen sitten jäähtyä. Sekoita keskenään toisessa kulhossa 2 dl vehnäjauhoja, 1 rkl kaakaojauhetta ja 1/2 tl suolaa. Vatkaa jäähtyneen voi-suklaaseoksen joukkoon 3 kananmunaa. Lisää sitten jauhoseos siivilän kautta ja yhdistä ainekset. Kaada neliskulmaiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (oma vuokani oli noin 1/2 uunipellin kokoinen) ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Tee seuraavaksi keksitaikina. Pilko valmiiksi keksin makuaineet, jotka voit valita vapaasti. Omasta mielestäni onnistuin tällä kertaa makuvalinnassa harvinaisen hyvin kun valitsin daim-paloja, cashewpähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Pilko kaikki sopivan pieniksi paloiksi (tosin vaahtikset kannattaa jättää suht reiluiksi paloiksi etteivät pala/sula ihan heti uuniin mennessä). 



Ja sitten taikinaan: vaahdota 115 g pehmeää voita1 dl sokeria ja 1 dl kookossokeria (taas voit myös käyttää fariinisokeria). Lisää 1 kananmuna ja 1 keltuainen ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Lisää 2 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja ripaus suolaa ja yhdistä ainekset mutta varo sekoittamasta liikaa! Lisää lopuksi daimsuklaapalat, cashewpähkinät ja vaahtokarkit, tai mitä ikinä muuta keksitkään. 

Lämmitä uuni 175 asteiseksi.

Ota jähmettynyt brownietaikina jääkaapista ja levitä keksitaikina brownien päälle. Tämä onnistuu helpoiten niin, että lusikoit keksitaikinasta pallukoita tasaisin välein brownietaikinan päälle. Painele sitten varovasti taikinapallukoita sormin, niin että taikina juuri ja juuri peittää alla olevan brownietaikinan.





Laita koko ihanuus uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Tarkistin tilanteen noin 25 minuutin jälkeen ja päätin ottaa omani silloin uunista koska keksitaikina näytti jo hyvin paistuneelta. Anna paistoksen jäähtyä hyvin (tämä on valitettavasti hyvin tärkeä osa brookien tekoa... Itsekuria siis kaivataan, mutta odotus palkitaan!).



Lopputuloksena tahmea brownie, jonka päällä köllöttää rapea keksikerros. Leivonnaisia voi mielestäni tarjota ihan näin, mutta töissä annoin myös mahdollisuuden lisätä lautaselle vaniljakastiketta ja tuoreita vadelmia. Ainakin vadelmat lisäsivät sopivaa raikkautta. Njami!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti