"Vitello tonnato"-salaatti
Paista kanan rintafileitä syöjämäärän mukaan. Tykkään leikata paksusta rintafileestä ohuempia siivuja, jotta ne paistuvat nopeammin. Onnistun aina paistamaan kokonaiset rintafileet liian kypsiksi, ohuet siivut ovat mielestäni helpompia paistaa sopivan meheviksi. Mausta kana suolalla ja pippurilla.
Keitä salaattia varten bulguria, taas syöjämäärän mukaan.
Tee tonnikalakastike: soseuta sauvasekoittimella purkillinen tonnikalaa, joka on säiltty öljyssä, pari reilua ruokalusikallista majoneesia, teelusikallinen sinappia, suolaa, pippuria, tabascoloraus ja kapriksia. Lisää vettä, jos haluat ohentaa kastiketta. Löydät tietysti netistä aitoja ja tarkkoja ohjeita tonnatokastikkeelle, mutta itse olen ruvennut tekemään kastiketta vapaalla kädellä ja maun mukaan.
Kokoa salaatti niin, että lado ensin vadille erilaisia salaatteja, mieluiten tummia versioita kuten rucolaa, mangoldia, babypinaattia, tammenlehteä. Ripottele salaattilehtien päälle balsamiviinietikkaa. Ripottele sitten päälle bulguria. Nostele seuraavaksi päälle paistetut kanapalat ja laita tonnikalakastikkeesta nokareita kanafileiden päälle tai viereen. Viimeistele salaatti parmesaanilastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti