maanantai 6. huhtikuuta 2015

Sitruuna "mud cake"



Nyt löytyi pitkästä aikaa ainakin minulle aivan uusi jälkkärituttavuus, sitruuna mud cake. Herra J:n sisko leipoi sellaisen meille pitkäperjantaina ja tarjosin sitä eilen opiskelukavereille. Jälkkäri osui ja upposi niin hyvin että jopa eräs gluteenille herkkä vieras päätti uhrautua ja maistaa palan (oli kuulemma sen arvoista!). Perinteinen mud cake, jota toki rakastan, voi olla melko tuhtia tavaraa, mutta nyt löytyikin raikkaampi vaihtoehto. Nimi "mud cake" on tavallaan hassu, eihän tämä kakku ole mitenkään mutainen niin kuin suklainen siskonsa, mutta nimi kertoo siitä, että tämä kakku on tavallisen mutakakun tapaan keskeltä ihanan kostea ja sitkeä.

Sitruuna "mud cake"

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata 150 g voita. Raasta kulhoon yhden isohkon sitruunan pesty kuori ja purista perään mehut sitruunasta. Lisää kulhoon sula voi, 3 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 2,5 dl vehnäjauhoja ja 3 kananmunaa. Sekoita kaikki hyvin. 



Leivitä piirakkavuoka (suht pieni tätä satsia varten) joko korppujauholla tai kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin. Paista 18-25 minuuttia. Muista, että kakku saa olla keskeltä vielä hieman kosteaa kun otat piirakan uunista. (Tein itse 1,5 satsia ja paistoin isommassa piirakkavuoassa, silloin paistoaika oli noin 23 minuuttia.)



Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti