maanantai 12. lokakuuta 2015

Skagen-leipä

Hei kaikki ystävät, pitkästä aikaa! Täällä Tukholman puolella elämä on tullut blogikirjoittamisen tielle, mutta yritän taas ehtiä kirjaamaan reseptejä tänne virtuaaliseen keittokirjaani.



Meillä on parin viikon päästä 1 v.-synttärit täällä! Miten pikkuherra voi olla kohta jo vuoden?? Meillä on siis päivisin täysi vauhti päällä ja juostaan vain pikakonttaajan perässä. Siksi iltaisin, kun tuo pikkutyyppi on saatu sänkyyn, onkin aika mukava vain rauhassa nauttia jostain hyvästä ruoasta ja juomasta. Pari viikkoa sitten nautimme skagen-leivistä ja jääkylmästä kuohuviinistä. NAMI!

Skagen-leipä kahdelle nälkäiselle

Osta reilusti hyviä katkarapuja, mieluiten sellaisia, joita ei tarvitse sulattaa. Osta myös, jos raaskit ja haluat panostaa illalliseen, siian mätiä. Pieni määrä riittää!

Laita katkaravut, 1 dl majoneesia, 2 rkl turkkilaista jugurttia, 1 rkl ihan pieneksi silputtua sipulia, loraus sitruunamehua, maun mukaan pieneksi silputtua tilliä, suolaa ja pippuria kulhoon ja sekoita. Lisää vielä 1 rkl siian mätiä (jätä vielä vähän leivän päälle koristeeksi) ja sekoita sekin kaiken muun sekaan. Maista ja lisää sitruunaa/suolaa/pippuria tarpeen mukaan.





Paahda, tai paista voissa paistinpannulla 4 vaaleaa paahtoleipää. Jaa katkarapukastike neljälle leivälle ja koristele tillillä ja siian mädillä.

Kaada jääkylmää kuohuvaa laseihin, tarjoa leivät ja NAUTI!




1 kommentti:

  1. Nam! Skagen-leivät on ollut ajatuksissa jo pitkään. Näiden kuvien myötä täytynee varmaan lähteä ostamaan aineksia :)

    VastaaPoista