tiistai 13. lokakuuta 2015

HuijausviineritTein kesällä näitä huijausviinereitä, eli wienerleipiä valmiista voitaikinasta. Idean sain jo kauan sitten hyvän ystäväni avopuolisolta, joka teki niitä äitienpäivän aamiaiseksi ystävälleni. Mietin jo silloin, miten nerokas ja helppo idea kyseessä oli mutta on kestänyt yllättävän kauan kokeilla itse. Kokeile sinäkin!

Osta valmista pakastettua voitaikinaa (nimenomaan voitaikinaa, ei lehtitaikinaa!) ja sulata haluamasi määrä taikinalevyjä.

Osta valmista vaniljakreemijauhetta ja sekoita kylmän veden avulla tarvitsemasi määrä vaniljakreemiä. Kreemi saa olla suht paksua, se ei saa valua taikinalevyn ulkopuolelle.

Osta tuoreita mansikoita ja viipaloi ne.

Leikkaa voitaikinalevyt sopiviksi viineripaloiksi - ne voi olla pyöreitä, suorakulmaisia... valitse itse! Laita jokaisen palan päälle nokare vaniljakreemiä. Lisää mansikkaviipaleita ja paina varovasti. Sivele paljaaksi jäävät voitaikinaosat kananmunalla. Ripottele lopuksi kardemummaa viineripalojen päälle. Paista uunissa, noin 200 astetta ja noin 15-20 minuuttia. Seuraa paiston aikana miltä viinerit näyttävät - saatat tarvita vähemmän tai enemmän aikaa wienerleipien koosta riippuen. Voit vielä siivilöidä päälle tomusokeria viimeiseksi silaukseksi.Anna jäähtyä ja nauti kahvin kanssa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti