keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Juuresten juhlaa!




 Huomenna Leijona tulee meille "viettämään joulua". Taidamme molemmat olla jouluihmisiä ja siksi ajattelin, että olisi hauska kuunnella joululauluja, fiilistellä täällä jo koristeltua kuusta, syödä jouluista ruokaa ja nauttia ihan vaan joulutunnelmasta ennen kuin molemmat lähtevät omiin "koti-koteihin" viettämään sitä ihan oikeeta joulua. Ajattelin, että haluaisin tarjota jouluruokaa mutta kolmen henkilön juhlaan on turha tehdä kaikkea mitä joulupöytään kuuluu. Siksi meillä onkin huomenna pöydässä vain valitut palat. Kun kysyin Leijonan lempilaatikkoa hän vastasi tietenkin lanttulaatikko, oma inhokkini! Mutta päätin ottaa asian haasteena vastaan ja valmistelin jo tänään elämäni ensimmäisen itsetehdyn lanttulaatikon. Nappasin myös kaupasta mukaan palan juuriselleriä koska silmääni sattui netissä juuresreseptejä selaillessani juuriselleridippi, jota tein tänään ihan muuten vaan naposteltavaksi. Oikeeta juuresten juhlaa siis!



Juuriselleridippi:

Kuori ja paloittele 200 g juuriselleriä. Keitä suolaisessa vedessä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla (pieni määrä riittää). Lisää 2 rkl turkkilaista jugurttia ja sekoita. Nauti esim. ruispalttoonappien kanssa.




















Lanttulaatikko (perusohje on lanttusosepakkauksen kyljestä ja sitä on muunneltu Glorian ruoka ja viini-lehden vinkkien mukaan):

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kulhossa 1 dl kermaa ja ½ dl korppujauhoja ja anna turvota pari minuuttia. Lisää 1 kananmuna, ripaus suolaa, 2 rkl siirappia, muskottipähkinää, 1½ rkl brandyä ja 500 g luomu lanttusosetta. Sekoita kunnolla. Kaada seos voideltuun pieneen uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pieniä voinokareita. Laita uuniin noin 1 h. Lisäsin uunin lämpöä 45 minuutin jälkeen, jotta pinta saisi kauniin värin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti