tiistai 22. toukokuuta 2012

A niin kuin avokado

Tänään minulla oli kaupassa semmoinen ihana yllättävä hetki täysin ventovieraan ihmisen kanssa, kun meillä oli sama ajatus samaan aikaan ja tajusimme sen. Seisoin kaupassa valitsemassa avokadoja kun viereeni tuli vähän vanhempi mies. Kokeilimme molemmat kärsivällisesti ja oikeaoppisesti (varovasti molemmista päistä puristamalla) avokadoja ja katsoimme sitten yhtäkkiä turhautuneena toisiamme silmiin:

Jada: "tällaista se on aina kaupassa... joko ne on aivan täysin ylikypsiä.."
Stranger: "...tai sitten kivikovia! Blah!"

Sitten jatkoimme molemmat sopivien avokadojen etsimistä. Suht pitkän tovin jälkeen minulla oli kasassa kolme sopivan kypsää avokadoa ja miehellä yksi, johon hän näytti tyytyvän.


Kotona päätin juhlistaa täydellisen pehmeiden ja kauniin vihreiden avokadojen löytämistä tekemällä guacamolea. Yleisesti suosin quacamolessa supersupersimppeliä reseptiä: avokadoa, sitruunaa ja vähän pippuria. En tykkää laittaa edes suolaa. Tänään tein kuitenkin Market Kitchen-tv-ohjelman inspiroimana tulista guacamolea. Oli muuten sikahyvää ja SIKAtulista, chilissä oli tällä kertaa potkua.



















Tarvitset 3 kypsää avokadoa. Puolita avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha haarukalla kulhoon. Purista päälle 1 limen mehu ja soseuta haarukalla. Sekaan saa jäädä isompia paloja. Silppua 1 pieni punasipuli ja pilko 1 vihreä chili pieniksi paloiksi (poista siemenet). Lisää ripaus pippuria ja sekoita koko ihanuus sekaisin. Syä esim. tortillan täytteenä grillatun kanan, salaatin ja ranskankerman kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti