Tietyin aikavälein tietyt raaka-aineet ovat mielessäni koko ajan kunnes ne sitten yhtäkkiä häipyvät ajatuksista kuin karhut talviunille. Fenkoli on viime aikoina ollut minulle sellainen raaka-aine joka on koko ajan mielessä. Minusta on vain niin siistiä, että vihannes voi maistua lakritsalta. Ja ne, jotka eivät tykkää aniksisesta (
meniköhän oikein...) mausta, jättäkäähän tämä resepti suosiolla väliin (...
tai kokeilkaa ja vakuuttukaa!). Googlatessani fenkolireseptejä vastaani tuli myös
kirjoitus, jonka mukaan fenkolilla on mahtavia terveysvaikutuksia, esimerkiksi sen luullaan estävän hiusten lähtöä, hoitavan anemiaa ja auttavan jopa hengitystieongelmiin. Ei siis hullumpi pullukka tuo fenkoli.
Pari viikkoa sitten tein tapasiltaan
fenkolisalaatin, jonka resepti oli erilaisten reseptien yhdistelmä.
Ota yksi
iso pullea fenkoli, leikkaa kanta pois ja ota
vihreät osat talteen. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon, lisää
1-2 limen mehu, oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja
rucolaa. Revi sekaan myös
persiljaa. Sekoita ja lisää lopuksi
mustia seesaminsiemeniä, mantelilastuja ja auringonkukan siemeniä. Muista lopussa silputa sekaan vielä fenkolin vihreät osat! Nauti sellaisenaan vaikka maalaisleivän kyytipoikana tai kalan lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti