maanantai 22. lokakuuta 2012

Ruusukaalipaistos


Lapsena en voinut sietää ruusukaalia. Luultavasti koska olen syönyt sitä keitettynä, melkein harmaan värisenä. Mutta kiitos viime syksyisen Glorian ruoka & viini-lehden (tämä resepti) löysin ruusukaalin ihanuuden. Tänään ruoaksi siis ruusukaalipaistosta paistetun kanan kera.

Ruusukaalipaistos

Ota esiin haluamasi määrä ruusukaalia. Leikkaa pois kannat, ota myös pois uloimmat lehdet. Pilko yksi sipuli. Pilko sieniä reiluhkoiksi paloiksi. Laita öljyä lämpimään pannuun ja lisää ruusukaalit. Anna ruskistua ja lisää hetken kuluttua 2 rkl sinapinsiemeniä. Kun ruusukaalit ovat paistuneet vähän aikaa ja saaneet väriä, lisää sipulit. Paista sieniä samaan aikaan toisessa kuumassa pannussa.

Lisää ruusukaalipannuun pari rkl omenaviinietikkaa. Mausta ripauksella suolaa, pippuria ja 1 tl hunajaa. Lisää mukaan paistetut sienet, 1 rkl kasvisfondia ja 1 dl vettä. Anna poreilla keskilämmöllä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Tarkista maut ja tarjoa paistetun kanan kanssa.















1 kommentti:

  1. Kirjatoukka rrrrrrakastaa kaikkia kaaleja, mutta tämä oli aivan uusi ja inspiroiva resepti ruusukaaleille. Kokeiluun! Kiitos!

    VastaaPoista