maanantai 5. marraskuuta 2012

Omenakookospiirakka

Onneksi sukulaisillani on omenapuita pihallaan niin voin syksyn alussa käydä keräämässä omppuja ja tehdä niistä omenasosetta pakkaseen. Sosetta teen mummon ohjeen mukaan: omenat palasiksi ja kattilaan muhimaan pienen vesitilkan kera ja sokeria maun mukaan, mieluiten suht vähän. Tänä syksynä sain Espoon tontuilta valkeakuulas omenoita ja keitin niistä sosetta kuorineen, niin ohutta ja läpikuulasta se on ettei siitä ole mitään haittaa.

Kun pakkasessa on omenasosetta on aina valmis ottamaan vastaan vieraita, ei kun omenasosetta piirakkapohjan päälle ja uuniin. Pari viikkoa sitten tein omenasoseesta kivan piirakan, jonka maustoin kaapista löytyvien mausteiden avulla: lisäsin kookosta, fariinisokeria ja vaniljajauhetta (purkista tai vaniljatangosta kaavittuna)

Omenakookospiirakka:

Kaulitse valmis tai kotitekoinen murotaikina ja laita piirakkavuokaan. Ripottele kookoshiutaleita pohjalle ja lisää omenasosetta. Leikkaa pari syysomenaa ohuiksi viipaleiksi ja laita omenasoseen päälle. Ripottele päälle vielä vähän kookoshiutaleita, fariinisokeria ja vaniljajauhetta. Lisää ripaus kanelia jos huvittaa. Laita piirakka uuniin, noin 200 astetta ja about 20-30 minuuttia uunista riippuen.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa ja syö jämät seuraavana päivänä, piirakka on melkein parhaimmillaan silloin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti