torstai 17. tammikuuta 2013

Vuohenjuustosalaatti

Kyllä sisko siskonsa tuntee. Osti nimittäin minulle lahjaksi leivänmuruja. Ja minähän ilahduin, suuresti! Kyseessä oli pussillinen panko-leivänmuruja, japanilaisia leivänmuruja, jotka ovat erityisen rapeita ja sopivat esim. kalan leivitykseen. Jos olet katsonut amerikkalaisia kokkausohjelmia, olet varmaan huomannut, että niissä puhutaan aina panko-leivänmuruista. Niitä löytyy nyt Suomesta: Citymarketeista huimaan hintaan... Mutta J-sisko löysi edullisen pussin aasialaisesta ruokakaupasta ja osti sen siskolleen, jee!








Tänään tein lahjan innoittamana ruoaksi panko-leivitettyjä vuohenjuustokiekkoja ja niiden kylkeen salaatin ja kastikkeen.





Vuohenjuustosalaatti

Tee basilikakastike Jamie Oliverin respetin mukaan: soseuta joko sauvasekoittimen avulla tai tehosekoittimessa kourallinen basilikanlehtiä, pari rkl maustamatonta jugurttia, pari rkl oliiviöljyä, pari rkl valkoviinietikkaa, pari pientä lorausta kalakastiketta (Jamie Oliver käytti oikeita anjovisfileitä) ja puoli rkl dijonsinappia.

Tee vuohenjuustokiekot: Leikkaa esim. Pirkan vuohenjuustopötköstä paksuhkoja kiekkoja. Käytä kiekot ensin kananmunassa ja sitten panko-leivänmuruissa. Laita kiekot paistumaan pannuun jossa on kuumaa öljyä. Paista pari minuuttia molemmilta puolilta kunnes leivänmurut ovat saaneet kauniin kultaisen värin.

Tee salaattipohja: käytä mielikuvitusta ja mieluisia kasviksia. Laitoin tänään salaattiin couscousia, keitettyä broccolia (tummanvihreä vihannes, kuten itselleni lupasin...), ohuita siivuja broccolin kannasta, salaattia ja paprikaa.

Kokoa salaatti ja nauti.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti