Vihreä lupaukseni johtaa siitä, että olen huomannut nimenomaan tummanvirheiden kasvisten mainittavan jokaisessa jutussa, jossa puhutaan superterveellisestä ruoasta. Vaikka olenkin hyvä syömään kasviksia ja hedelmiä, juuri pinaatti ja parsakaali jostain syystä helposti unohtuvat.
Tänään teinkin pastaruoan kylkeen nopean pinaatti-fenkolisalaatin:
Leikkaa yhdestä fenkolista kanta ja vihreät osat pois. Leikkaa sitten fenkoli kahteen osaan ja molemmat puolikkaat vielä mahdollisimman ohuiksi puolirenkaiksi. Laita fenkolipalat kulhoon ja lisää päälle rkl oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria. Huuhtele kaksi kourallista babypinaattia ja lisää kulhoon. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja sekoita. Nauti höyryävän kuuman pasta kanssa.
Uuu, fenkoli on ihanaa, pinaatti on ihanaa, broccoli on ihanaa! Tässä muuten yksi hyvä arkiresepti, johon saa upotettua ihanat määrät pinaattia. (Mä tuunasin vähän: enemmän munakoisoa, enemmän pinaattia, vähemmän jauhelihaa.)
VastaaPoistahttp://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/26709-helppo-moussaka