keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Uudenvuodenlupaus 2013

Viime vuonna uudenvuodenlupaukseni oli valkoinen, koska lupasin jatkossa ostaa vain luomumaito ja luomukananmunia (muistatko?). Suht hyvin olen lupauksessani pysynyt!

Nyt olisi aika uudelle lupaukselle. Vanha lupaus pysyy tietysti mukana meiningeissä mutta vuoden 2013 lupaus on väriltään vihreä. Olen päättänyt syödä viikottain enemmän tummanvihreitä kasviksia, eli esim. pinaattia ja parsakaalia.

Vihreä lupaukseni johtaa siitä, että olen huomannut nimenomaan tummanvirheiden kasvisten mainittavan jokaisessa jutussa, jossa puhutaan superterveellisestä ruoasta. Vaikka olenkin hyvä syömään kasviksia ja hedelmiä, juuri pinaatti ja parsakaali jostain syystä helposti unohtuvat.

Tänään teinkin pastaruoan kylkeen nopean pinaatti-fenkolisalaatin:

Leikkaa yhdestä fenkolista kanta ja vihreät osat pois. Leikkaa sitten fenkoli kahteen osaan ja molemmat puolikkaat vielä mahdollisimman ohuiksi puolirenkaiksi. Laita fenkolipalat kulhoon ja lisää päälle rkl oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria. Huuhtele kaksi kourallista babypinaattia ja lisää kulhoon. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja sekoita. Nauti höyryävän kuuman pasta kanssa.






1 kommentti:

  1. Uuu, fenkoli on ihanaa, pinaatti on ihanaa, broccoli on ihanaa! Tässä muuten yksi hyvä arkiresepti, johon saa upotettua ihanat määrät pinaattia. (Mä tuunasin vähän: enemmän munakoisoa, enemmän pinaattia, vähemmän jauhelihaa.)
    http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/26709-helppo-moussaka

    VastaaPoista