maanantai 25. helmikuuta 2013

Hernepestopasta

Tänään menussa hernepestopastaa kategoriasta helppoa ja hyvää. Tämä ruokalaji sopii erityisesti niille, jotka eivät erityisesti tykkää herneistä mutta haluaisivat syödä niitä koska ne ovat terveellisiä (tunnustan, that's me!).

Hernepestopasta

Keitä spagetti ja laita pekonia paistumaan.

Tee hernepesto: heitä pussillinen pakasteherneitä kiehuvaan veteen ja keitä pari minuuttia. Valuta herneet ja laita tehosekoittimeen (tai kulhoon jos käytät sauvasekoitinta). Lisää herneiden sekaan raastettua sitruunankuorta, pippuria, valkosipulia, raastettua parmesaania ja suolapähkinöitä tai erilaisia siemeniä (ja suolaa maun ja tarpeen mukaan) sekä vielä kunnon loraus oliiviöljyä. Jos haluat voit myös laittaa sekaan tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai lehtipersiljaa. Soseuta pestoksi ja lisää oliiviöljyä tarpeen mukaan. 





Kun spagetti on sopivan kypsä, valuta ja sekoita hernepesto ja pasta sekaisin. Lisää päälle paistettua pekonia. Nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti