keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Rapeat kikherneet

Todella kauniista Smitten Kitchen-blogista löytyi rapeiden kikherneiden resepti. Kiva löytää uusi tapa käyttää kikherneitä! Näitä rapeita söpöläisiä voi käyttää salaatteihin, keittojen koristeluun, naposteluun... Ja ne voi maustaa täysin oman maun mukaan, alkuperäisreseptissä ne maustettiin jeeralla, omassa versiossani taas juustokuminalla ja cayennepippurilla.


Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Huuhtele 1 purkillinen käyttövalmiita kikherneitä. Kuivata kikherneet talouspaperilla. Sekoita kulhossa pari rkl öljyä, pari ripausta cayennepippuria ja pari ripausta juustokuminaa sekä sormisuolaa. Sekoita kikherneet ja mausteöljy kulhossa sekaisin, kaada uunivuokaan ja laita uuniin paistumaan noin 20 minuutiksi. Tarkista 20 minuutin jälkeen jos kikherneet näyttävät omaan makuusi hyviltä. Kun kikherneet ovat kutistuvat hieman ja ovat kiiltävän kullanruskeita ne ovat valmiita.




















Tänään tarjosin Herra J:lle näitä rapsakoita kikherneitä haudutetun punakaalin ja paistetun halloumin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti