lauantai 23. helmikuuta 2013

Sipuli-jalopenomarmeladi




Tänään syntyi spontaanina kokeiluna sipuli-jalopenomarmeladia. Googlasin erilaisia reseptejä ja sumplin oman version niistä. Söin sitä tänään leipäjuuston kanssa.

Onnistuin myös tekemään suht pienen määrän marmeladia, eli juuri sopivan määrän kahden henkilön huushålliin, joten tuplaa rauhassa ohje jos haluat tehdä suuremman määrän marmeladia.







Sipuli-jalopenomarmeladi:



Ota kaksi todella isoa sipulia tai 4 keskikokoista sipulia ja leikkaa ne suht ohuiksi puolirenkaiksi. Leikkaa myös kaksi tuoretta jalopenoa ohuiksi puolirenkaiksi. Itse poistin siemenet ja siemenkodan mutta jos haluat lisää tulisuutta, jätä kaikki tai osa siemenistä. Sultata lämpimässä paistinpannussa noin 30 g voita ja lisää pieni loraus rypsiöljyä. Lisää sipulit ja kuullota niitä. Ripottele päälle 40 g sokeria, lisää 1 murskattu valkosipulinkynsiyksi laakerinlehti ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhia miedolla lämmöllä 45 minuuttia välillä sekoittaen.


Kun sipulit ovat karamellisoituneet, lisää pannuun 140 ml punaviiniä, 2 rkl portviiniä ja 3 rkl balsamikoa. Sekoittele seosta ja anna nesteen haihtua korkeammalla lämmöllä kunnes sitä on jäljellä noin 1/3 alkuperäismäärästä. Kun pystyyt vetämään selkeän vanan puulastalla seokseen ja vana täyttyy siirappisesta mehusta vasta hetken kuluttua on marmeladi valmis. Ota paistinpannu sivuun ja anna marmeladin jäähtyä pannussa. Nauti esim. paistetun leipäjuuston kanssa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti