perjantai 5. huhtikuuta 2013

Parsaleipä uppomunalla

Kun katsoo Masterchefiä tulee ihan hirveä himo uppomunia. Uppomunia (ja hollandaise-kastiketta) ne tuntuu tekevän joka toisessa jaksossa, hehe. Mutta mikäs siinä, hyväähän se on! Päädyin sitten eilen tekemään parsaleivän uppomunalla kun näin kaupassa ihanan näköistä vihreää parsaa. Ja eikö se olekin niin, että kun on vihreää parsaa kaupassa niin tietää että on kevät?! Jihuu!

Parsaleipä uppomunalla

Laita kattilaan reilusti vettä kiehumaan. Älä anna veden kiehua kovaa vaan vain porista hiljalleen. Riko kananmuna pieneen kuppiin. Lisää porisevaan veteen loraus viinietikkaa ja pyöritä porisevaa vettä lusikan avulla. Et tarvitse mitään pyörremyrskyä, pienempikin kierre riittää. Kaada varovasti kananmuna kierteeseen. Anna pyöriä vedessä noin 3 minuuttia. Nosta kananmuna reikäkauhalla lautaselle. Toista sama proseduuri uudestaan, jos olet kokkaamassa monelle: tee yksi uppomuna per henkilö.

Laita paistinpannuun (kyllä, paistinpannuun!) vettä kiehumaan. Leikkaa parsoista kova kanta pois ja lisää parsat kiehuvaan veteen paistinpannuun. Anna kiehua pari minuuttia kunnes parsat ovat pehmenneet mutta ovat vielä vähän napakoita. Liian lötkö parsa on huono parsa.

Paahda yksi siivu leipää per syöjä ja laita päälle vaikka pekonia tai kinkkua. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi ja lado kinkun/pekonin päälle ja lisää viimeiseksi silaukseksi uppomuna. Ripottele lopuksi vielä parmesaania sekaan. Nauti ja ihaile kun leikkaat kananmunan kahtia ja keltuainen leviää parsojen päälle!







2 kommenttia: