lauantai 27. huhtikuuta 2013

Nakkimunakas

Te jotka tunnette minut tiedätte mitä aion tehdä tänään kun Herra J ei ole kotona: sujahdan pyjamahousuihin ja istahdan sohvalle iso sushilautanen edessäni. Aah mitä luksusta tässä huushollissa, jossa rakas herra ei sushiin koske ellei siihen ole jokin hyvin painava syy..

Ajattelin kuitenkin tänään jakaa nakkimunakkaan reseptin. Tein sitä viime viikolla kun oli kiire saada jääkaapin aineksista jotain syötävää. Olemme eläneet viimeiset viikot perus ruoka-aineilla tehdyillä ruoilla tai sitten ihan kaupan eineksillä. Kiitos herra Oetker pizzoista! Häiden suunnittelu vie kummasti aikaa monimutkaisemmalta ruoanlaitolta... Mutta kyllä se suunnittelustressi tästä, vähän päälle kuukausi enää suureen juhlaamme!

Nakkimunakas kahdelle

Heitä ohuita sipulisuikaleita lämpimään pannuun jossa on reilusti öljyä tai voita. Lisää hetken kuullottamisen päästä ohuiksi renkaiksi leikattua punaista chiliä. Taas hetken paistamisen jälkeen lisää reilusti persiljahakkelusta ja nakkipaloja. Anna paistua hetki ja sekoita sillä aikaa haarukalla kahden kananmunan rakenne rikki erillisessä astiassa. Lisää myös tilkka maitoa tai kermaa kananmunien sekaan. Lisää kananmunat pannuun. Anna paistua kunnes alin puoli on kauniin ruskea. Käännä munakas pieneksi ajaksi paistumaan vielä toiselta puolelta. Mausta mustapippurilla. Itse laitoin munakkaan ihan suosiolla jo pannussa kahteen osaan ennen kääntämistä. Nauti tuoreen persiljan kanssa ja heitä kylkeen vielä vaikka raastettua juustoa tai kermaviilidipin jämät.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti