maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kakkuidea



Tässä kaikille kakkufaneille idea: pinjata kakku! Eri ruokablogeissa näitä näkee nyt paljon ja keskimmäinen sisko halusi ehdottomasti tehdä tätä nuorimmalle siskollemme synttärijuhliin. Nuorin sisko, kutsuttakoon häntä tästä lähtien Teatteripeikoksi, rakastaa irtokarkkeja ja siten tämä kakku sopi juhliin täydellisesti: kakun sisus on nimittäin pelkkää karkkia!


Mitään tarkempia reseptejä päätin olla tänään kirjoittamatta, koska en ole mikään hyvä kakun leipoja. Etsikää siis omia kakkureseptejä ja googlatkaa pinjata kakkuja muista blogeista jos kiinnostutte ideasta. Jos laitatte hakusanoiksi pinjata cake tulette näkemään oikeita mestariteoksia.

Leivo 2 peruskakkupohjaa. Mielummin kaksi pientä ja korkeaa kakkua kuin kaksi leveää ja matalaa. Anna jäähtyä täysin. Koverra keskeltä pois taikinaa (älä mene pohjaan asti!!) ja jätä suht tukeva reunus.

Tee esim. tuorejuustokuorrute, oman maun ja värin mukaan. Täytä kakkupohja irtokarkeilla, laita kunnon karkkivuori yhden kakun sisään. Laita ohut kerros kuorrutetta kakkupohjan reunoille. Käännä toinen kakkupuoli päälle. Yhden kakkupohjan reunan kuorrute toimii "liimana". Kuorruta vielä koko kakku kauttaaltaan. Koristele mielesi mukaan, vaikkapa karkeilla..

Sitten vain kakku pöytään ja seuraa huvittuneena kun kakkua leikataan ja sisältä pursuaakin irtokarkkeja!
Kakku ei ehkä ole maultaan mikään gourmet, mutta tässä idea onkin hassutella ja keksiä jotain uutta tavallisen  kerroskakun tilalle.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti