Lihapullaleivät kolmelle
Jos haluat viettää pidemmän tovin keittiössä, aloita hotdog-sämpylöiden leipomisella ja lihapullien teolla. Jos teet ruokalla tiukalla aikataululla (tai olet jo todella nälkäinen..), ota esiin 6 hotdog-sämpylää ja noin 24 lihaisaa lihapullaa.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa yksi rasiallinen (250 g) kirsikkatomaatteja puoliksi ja laita korkeareunaiseen kulhoon. Heitä perään 1/3 punainen chili, 1 pilkottu kevätsipuli, ripaus suolaa, ripaus sokeria, vähän mustapippuria ja iso loraus oliiviöljyä. Soseuta varovasti sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää pari ruokalusikallista tomaattipyrettä ja sekoita kunnolla. Laita tuoretomaattikastike uunivuokaan ja laita päälle lihapullia, noin 24 kpl (4 per hodari). Raasta päälle reilusti juustoa (emmentaalia, kermajuustoa tai edamia). Laita vuoka uuniin, anna paistua noin 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut muttei vielä ihan ruskistunut.
Ota uunivuoka uunista ja lisää uunin lämpöä 250 asteeseen.
Leikkaa 6 hot dog-sämpylää varovasti auki muttei täysin poikki. Avaa varovasti jokainen sämpylä sormien avulla, yritä pitää sämpylät yhtenä kappaleena. Laita avatut sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Nosta kauhalla uunivuoasta tomaattikastiketta ja 4 juustolla kuorrutettua lihapullaa jokaisen sämpylän väliin. Täytä kaikki sämpylät samalla tavalla, mutta täytä ne vasta kun uuni on jo lämmennyt valmiiksi 250 asteeseen, muuten tomaattikastike saattaa imeytyä sämpylöihin liikaa. Lisää lihapullien päälle esim. rucolanlehtiä ja raasta vielä reilusti parmesaania. Laita pelti uuniin, ja anna sämpylöiden ja juuston paahtua pari minuuttia, noin 5 minuuttia. Tarkista tiuhaan tahtiin sämpylöiden tilannetta ja ota ne uunista kun olet saanut mieleisesi lopputuloksen.
Nauti esim. cole slawn ja majoneesin kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti