sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Toisen päivän pyttipannu



Sain hyvän ystäväni (nykyään saan kutsua häntä myös kälyksi!) luona viime viikonloppuna pyttipannua ja olen himoinnut sitä koko viikon sen jälkeen. Torstaina annoin himolleni periksi (paistoin bratwurstia, lihapullia, keitettyjä perunoita, kevätsipulia ja keitettyjä punajuuria) ja perjantaina tein "toisen päivän pyttipannun", eli jatkoin torstain jämiä erilaisilla kasviksilla, jotta saatiin jämät riittämään seuraavallekin päivälle.

Toisen päivän pyttipannu uppomunalla

Laita kattilalallinen vettä kiehumaan uppomunia varten.

Silppua purjoa, varsiselleriä ja kevätsipulia pieniksi paloiksi. Paista pekonia rapeaksi pannussa ja nosta valmiit pekonipalat pois pannusta (jätä rasva pannuun). Paista purjot, sellerinpalat ja sipulit pekonirasvassa kunnes vihannekset pehmenevät. Lisää reilusti tuoretta pinaattia ja kääntele pari kertaa pannussa. Lisää pyttipannujämät, sekoita ja anna jämien lämmetä. Lisää pekonipalat, nosta pannu lämmöltä pois mutta laita kansi tai foliopala päälle, jotta ruoka pysyy lämpinänä kun teet uppomunat. 





Riko varovasti kaksi luomukananmunaa omiin pikkukuppeihin. Kun kattilan vesi poreilee (ei saa kiehua täysillä), lisää loraus viinietikkaa, ja pyöritä vettä lusikalla. Kun vesi pyörii kattilassa, kaada varovasti yksi kananmuna vesipyörteeseen. Sekoita varovasti vettä vielä hetken kunnes valkuainen "sulkeutuu" keltuaisen ympärille. Anna sitten kananmunan olla poreilevassa vedessä noin 3 minuuttia. Nosta uppomuna varovasti reikäkauhalla vedestä ja toista operaatio toisella kananmunalla. 

Nosta lämmintä pyttipannusekoitusta kahdelle lautaselle, nosta varovasti uppomunat päällimmäiseksi ja raasta vielä parmesaania annosten päälle. Laita loppusilaukseksi ohueksi leikattua punaista chiliä ja kevätsipulia (tai jos haluat hienostella, laita chilit ja kevätsipulit hetkeksi kevyeeseen pikkelöintiliemeen: pari lorausta kiehuvaa vettä, loraus omenaviinietikkaa ja pari reilua ripausta sokeria).



Nauti ja muista sanoa "ooooooh" kun uppomunan keltuainen valuu pyttipannun päälle.







2 kommenttia: