perjantai 18. huhtikuuta 2014

Itsetehty mysli




Kun on pari kertaa kokeillut kotitekoista mysliä, ei voi ajatella muuta kuin että miksi ihmeessä sitä ei ole tehnyt AINA. Niin helppoa, niin hyvää ja vielä terveellistä. Kaiken lisäksi myslille on ihan tyhmää antaa ohje, koska omaan myslisekoitukseen voi ja pitääkin laittaa juuri mitä itse haluaa. Makeutta ja terveellisyyttä voi helposti säätää oman maun mukaan. Kerron nyt mitä omaan pellilliseen mysliä upposi tänään, tee sitten rauhassa oma variaatiosi!

Itsetehty mysli

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita isossa kulhossa 2 dl kaurahiutaleita, 1/2 dl seesaminsiemeniä, 3/4 dl auringonkukansiemeniä, 3/4 dl kurpitsansiemeniä, 1 dl kookoshiutaleita, kourallinen cashewpähkinöitä ja 1 dl mantelilastuja. Tässä vaiheessa lisäisin kulhoon 1/4 dl hunajaa, mutta koska se sattui tänään olemaan loppu, vaihdoin sen vähemmän terveelliseen (1/4 dl) vaaleaan siirappiin. Lisää vielä 1/4 dl rypsiöljyä. Laita sekaan mausteeksi kardemummaa ja kanelia ja sekoita kaikki kunnolla kulhossa. Levitä myslisekoitus uunipellille ja laita uuniin paahtumaan. Anna sekoituksen paahtua noin 25 minuuttia kunnes se on rapeaa ja on saanut sopivasti väriä. Vahdi kuitenkin mysliä tarkasti, se saa helposti liian paljon väriä. Käännä mielellään sekoitusta lastan avulla aina välillä, jotta myslisekoitus paahtuu kauttaaltaan. Ota valmis mysli uunista, anna jäähtyä. Leikkaa pieni kourallinen kuivattuja aprikooseja pieniksi paloiksi. Lisää aprikoosit ja kourallinen kuivattuja karpaloita ja goji-marjoja jäähtyneen myslin sekaan. Säilö sopivassa rasiassa ja nauti aamuisin maustamattoman jugurtin kanssa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti