sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Key lime pie

Tulipa pidettyä pitkä tauko bloggaamisesta! Liikaa töitä, liian vähän aikaa, tiedättehän tarinan. Nyt istun kuitenkin hyvien ystävien sohvalla Linköpingissä, Ruotsissa, odottamassa että talon muut asukkaat heräävät. Toisin sanoen täydellinen aika päivittää blogia.



Me teimme eilen jälkiruoaksi Key Lime-piirakan, tai itse asiassa teimme monia piirakoita kun teimme kaikille oman pikku annoksen. Resepti, joka oli ruotsalaisen leipurin Leila Lindholmin, oli yllättävän mutkaton. Et tarvitse muuta kuin keksejä, voita, kondensoitua maitoa, keltuaisia ja limejä, siis peräti 5 ainesosaa. Vielä vadelmia koristeluun. 

Key Lime Pie-resepti

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pyöritä monitoimikoneessa noin 200 g digestivekeksejä muruksi (me sekoitettiin huvin vuoksi digestivejä ja corn flakesejä, toimii sekin) ja sekoita 3 rkl voisulan kanssa keksipohjaksi. Painele keksipohja 4 pienen annosvuoan pohjalle ja reunalle (jos käytät muffinssivuokia tarviset varmaan lähemmäs 6 kpl). Voit myös tehdä yhden kokonaisen piirakan jos haluat. Laita vuoat uuniin ja esipaista pohjia noin 10 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä.

Sitten vuoroon mutkaton täyte. Kaada yksi purkillinen (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa kulhoon, lisää 4 kananmunan keltuaista ja 4 limen mehu ja raastettu kuori. Anna seoksen maustua rauhassa noin 1 tunti jääkaapissa. Kaada seos siivilän läpi toiseen kulhoon, jotta saat poistettua kuoret. 

Laita taas uuni lämpenemään 175 asteeseen. Jaa täyte tasaisesti annosvuokiin keksipohjien päälle ja laita vuoat uuniin. Paista noin 15 minuuttia, ehkä vähemmän aikaa jos käytät muffinssivuokia ja vähän kauemmin jos teet ison piirakan.

Ennen uuniin menoa

Uunissa juuri ja juuri hyytynyt limetäyte



Ota vuoat uunista ja anna jäähtyä. Korsitele tuoreilla vadelmilla. Me söimme annokset näin, ja hyvää oli. Voit myös halutessasi tarjoilla annokset esim. kermavaahdon ja limelohkon kera.


2 kommenttia:

  1. Jag har gjort en frozen key lime pie som blir supergod! :)

    VastaaPoista
  2. Oj, nam! Det låter också gott! Kanske jag får testa ditt recept nån gång. :)

    VastaaPoista