maanantai 8. joulukuuta 2014

"Death by chocolate"-cupcakes



Rakkaat lukijat, 

Tänään minulla on suklaan ystäville ohje. Huvittavaa tässä on se, että itse tykkäsin todella paljon leipomistani kuppikakuista kun taas Herra J ei, ei sitten yhtään. Joudun siis toteamaan, että näköjään nämä eivät ole kaikkien makuun. Herra J ei tykännyt runsaasta tumman suklaan mausta eikä sormisuolasta viimeisenä silauksena. Jos sinä taas lukijana innostut näistä mauista, lähdehän leipomaan!

Löysin tämän "death by chocolate"-reseptin netistä, Sally's baking addiction-blogista. Blogin reseptissä oli myös hauska vinkki siltä varalta ettei kotoasi löydy piimää, jota reseptiin tarvitaan. Reseptin vinkin avulla tein niin, että sekoitin kahteen desilitraan maitoa kaksi ruokalusikallista valkoviinietikkaa, sekoitin, ja odotin noin 10 minuuttia. Voilá, piimää! 

Death by chocolate-cupcakes

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata 115 g voita ja 60 g tummaa suklaata, joko varovasti mikrossa tai vesihauteen yllä. Anna jäähtyä sillä aikaa kun sekoitat kuivat aineet yhteen: vehnäjauhoja 100 g, kaakaojauhetta 45 g, 3/4 tl leivinjauhetta, 1/2 tl ruokasoodaa, 1/4 tl suolaa. Vatkaa toisessa kulhossa 2 kananmunaa, 100 g sokeria ja 50 g fariinisokeria. Lisää suklaa-voiseos ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sitten vuorotellen vähän jauhoseosta ja vähän piimää, käännelleen taikinaa (älä enää vatkaa!). Jatka kunnes olet lisännyt kaikki ainekset (tarvitset siis kaikenkaikkiaan 2 dl piimää). Taikinan koostumus muistuttaa lopuksi paksua moussea. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan ja paista uunissa 18 minuuttia. Jäähdytä kuppikakut hyvin ennen kuin laitat päälle kuorrutusta. 

Päädyin itse tekemään maapähkinävoikuorrutteen, alkuperäisohjeessa sekin oli suklaata. Sekoitin umpipähkäisesti maapähkinävoita, fariinisokeria, pehmeää voita ja maitoa kunnes sain maulta ja koostumukselta sopivan kuorrutteen. Maitoa lisäsin vain sen verran, että sain kuorrutteesta tarpeeksi pehmeää levitettäväksi. Parhaiten tähän varmaan sopisi tomusokeri, mutta kun sitä ei kotona ollut, kokeilin fariinisokeria.

Levitä kuorrutetta kuppikakkujen päälle. Lisää vielä lopuksi tummaa suklaata lastuina ja pikkupikku ripaus sormisuolaa, jos heittäydyt ihan villiksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti