sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Snickerspalat



Tänään on vuorossa tuhtia tavaraa, huhhuh. Snickerspaloja! Sain tämän(kin) ohjeen Kahvia ja kasvisruokaa-blogista, ja tuntuu, että viime ajan inspisideat ovat usein juuri tuosta blogista. Tykkään siitä paljon! Sieltä löytyy vegaani- ja kasvisruokaohjeita mutta ne ovat kaikki helposti lähestyttäviä myös tällaiselle tavikselle ja kaikkiruokaiselle.

Snickerspaloihin kuluu tälla kertaa hyvin paljon kookosöljyä, ja Herra J totesikin harmikseen, että palaset maistuivat myös vähän Bountylta. Minuahan tuo ei haittaa ollenkaan..

Snickerspalat

Patukat koostuvat kolmesta kerroksesta.
Tee ensin suklaapohja: sekoita 2 dl pehmeää (tai ihan juoksevaksi lämmitettyä) kookosöljyä, 1,5 dl kaakaojauhetta, 0,5 dl siirappia ja ripaus suolaa. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (22x22 cm). Laita pakkaseen 15 minuutiksi.

Tee seuraavaksi "nougatkerros": laita tehosekoittimeen 1,5 dl pehmeää kookosöljyä, 1 dl kookosmaitoa tai -kermaa, 0,75 dl siirappia, vaniljajauhetta tai vaniljasokeria, 2,5 dl kaurahiutaleita ja 1/2 tl suolaa. Anna tehosekoittimen käydä kunnes seos on sileää. Jos seos on hyvin paksua voit lisätä kookosmaitoa tarpeen mukaan. Levitä jähmettyneen suklaakerroksen päälle.  Laita pakkaseen noin tunniksi.

Tee lopuksi "kinuskikerros": laita tehosekoittimeen noin 16 pehmeää kivetöntä taatelia. Sekoita mössöksi. Lisää 4 rkl maapähkinävoita, 1,5 tl vaniljaa ja 1 rkl kookosmaitoa. Sekoita. Levitä massa käsin jähmettyneen nougatkerroksen päälle. Painele vielä lopuksi päälle suolattuja maapähkinöitä

Laita vielä lopuksi koko ihanuus jääkaappiin noin tunniksi ennen tarjoamista. Suklaakerros sulaa nopeasti lämpimissä sormissa, joten suosittelen joko hyvin pikaista sormin syömistä, tai lusikalla syömistä. 



P.S. Itse mokasin vuokavalinnassa, se oli liian iso joten suklaa- ja nougatkerros olivat liian ohuita kun taas kinuskikerros ei peittänyt koko nougatkerrosta. Sovelsin, ja tein paloista kerrospaloja - leikkasin sivulta kinuskitta jääneet palat erilleen ja taitoin ne kinuskerroksen päälle. Toimi ihan kivasti näinkin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti