Mustikkapiirakka basilikasokerilla
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Tee piirakkapohja näin: sekoita keskenään 125 g pehmeää voita ja 1 dl sokeria. Lisää 1,5 dl vehnäjauhoja, 1 dl kaurahiutaleita, 1 tl leivinjauhetta, 1/2 tl suolaa, 1 tl vaniljasokeria ja 1 kananmuna. Sekoita kaikki keskenään. Siirrä taikina piirakkavuokaan ja ripottele päälle vielä suht runsaasti vehnäjauhoja, joiden avulla saat taikinan paineltua vuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada taikinan päälle runsaasti mustikoita. Jos käytät jäisiä mustikoita, sekoita niiden joukkoon ensin 1-2 rkl perunajauhoja.
Tee basilikasokeri:
Laita monitoimikoneeseen 1,75 dl sokeria ja 1/2 basilikaruukun lehdet, sekoita kunnes sokeri on värjäytynyt vihreäksi.
(Tarkat mitat eivät tässä kohtaa ole niin tärkeitä, mututuntumakin toimii hyvin)
Tee sitten muruseos: nypi 50 g kuutioitua huoneenlämpöistä voita, 1 dl vehnäjauhoja ja 1 dl basilikasokeria yhteen. Ripottele muruseos mustikoiden päälle.
(Tässä kohtaa tein siis kaksi muruseosta, yhden tavallisella sokerilla ja yhden basilikasokerilla, jotta perheen basilikankarttajakin saisi piirakkaa).
Laita piirakka uuniin ja anna paistua 30 minuuttia.
Tarjoilu: anna valmiin mustikkapiirakan jäähtyä ainakin jonkin verran. Ripottele sitten päälle loput basilikasokerista ja tarjoa vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti