tiistai 13. syyskuuta 2011

Brie + kinkku = One heck of a pie

Tänään oli hyvä päivä töissä. Oli sieltä kuitenkin mukava kävellä poiskin. Kävelin syystuulessa Punavuoressa kokien monta läheltä piti Marilyn Monroe-tilannetta koska satuin tietysti valitsemaan mekon töihin syksyn tähän asti tuulisempana päivänä. Kävellessäni ajattelin elokuvaa Waitress, jonka näin äskettäin. Elokuvassa Keri Russell (minulle always and forever Felicity, joka leikkasi ne pitkät hiukset!!) leipoo järkyttävän ihanan näköisiä piiraita. Sen lisäksi hän antaa niille mitä ihmeellisimpiä nimiä kuten: Falling In Love Chocolate Mousse Pie, I Don't Want Earl's Baby Pie, Lonely Chicago Pie... Piirakat saivat nimensä siitä mitä piirakkareseptin keksijä teki tai tunsi silloin kun hän keksi kyseisen reseptin. Tänään minun teki ehdottomasti mieli I Don't Want Earl's Baby Pieta johon tulee briejuustoa ja savustettua kinkkua, mutta päätin, että koska en tunne Earlia enkä odota hänen lastaan, siitä tuleekin "Sitting Inside While It's Raining Outside Pie".

Kun tulin kotiin ajattelin, niin kuin monta kertaa ennen, mitä ihmettä me teimme ennen nettiä. Googlasin "pie recipes from the movie Waitress" ja löysin heti elokuvassa nähtyjen piirakoiden reseptit. Sen lisäksi juutuubasin "pie crust recipe" ja sain asiantuntijalta apua siihen miten tehdä nopeasti toimiva piirakkapohja. Yleensä kyllä suosin ruokakirjojen selailua, mutta tällaisina hetkinä ei voi muuta kuin kiittää www:tä.


Sitting Inside While It's Raining Outside Pie (toisin sanoen kinkku-briejuustopiirakka)

Kauli 1 satsi piirakkapohjaa (käytin itse noin 3 dl jauhoja joista 1 dl ruisjauhoja ja 125 g voita) ja vuoraa piirakkavuoka sillä. Pistele haarukalla reikiä pohjaan. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja täytä vuoka kuivatuilla herneillä tai riisillä. Laita vuoka 225 asteiseen uuniin ja anna kypsyä 10 minuuttia. Poista leivinpaperi ja herneet/riisi ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Alenna uunin lämpöä 200 asteeseen kun otat piirakan pois uunista.



Täytä piirakkapohja - ensin kerros ihanan paksuja briejuustosiivuja, sitten reilu annos kuutioitua savustettua kinkkua, sitten silputtua ruohosipulia ja lopuksi raastettua parmesaania. Kaada erilliseen kulhoon 2,5 dl ruokakermaa (lisäsin itse vielä 100 g ruohosipuli-tuorejuustoa jota oli jäänyt viikonlopun kokkailuista yli), 3 kananmunaa, mustapippuria ja hieman suolaa. Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada koko soosi piirakkapohjan täytteen päälle. Sitten vain uuniin ja anna paistua kunnes täyte on hyytynyt. Se kesti tänään noin 30-40 minuuttia, mutta en tiedä mitä mieltä Sinun uunisi on. Yritä malttaa vielä hetki kun piirakka on tullut uunista ja anna "levätä" hetki ennen syömistä. Sitten vaan nauttimaan.

















En taida enää ikinä tehdä piirakkaa ilman briejuustoa.





2 kommenttia:

  1. oj hjälp, detdär ser helt för gott ut!

    VastaaPoista
  2. Måste medge att det var riktigt gott, vi åt typ en halv paj var med J. :)

    VastaaPoista