maanantai 26. syyskuuta 2011

Pientä purtavaa




Siskoni sai viime viikolla omalta osaltaan syksyn kirjoitukset pakettiin ja sitä juhlittiin lauantaina. Päätimme tehdä  jotain hyvää (tehtiin alla oleva katkarapusnack ja hi-hat cupcakeseja) siskoni kavereille, jotka tulivat meille viettämään iltaa. Juhliin on aina hauska tehdä pientä purtavaa, jota voi syödä käsin, esim. pieniä leipiä. Välillä minua kuitenkin ärsyttää etten keksi pohjaksi muuta kuin leipää. Jo viime viikolla ratkaisin onneksi tämän pulman kun muistin endiivit (tunnetaan myös nimellä salaattisikuri)! Endiivi on pienen pieni salaattikerä, jonka lehdet ovat pieniä, melko vahvoja ja kuin pieniä laivoja, jotka voi täyttää erilaisilla täytteillä ja syödä käsin.



Päädyimme tällä kertaa täyttämään lehdet katkaravuilla, avocadolla, punasipulilla ja majoneesilla (mausteena sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria). Olisin laittanut chiliä ellei siskoni (joka juuri ja juuri pystyy syömään mietoa salsakastiketta) olisi ollut syömässä.

Nauti siskoni tavoin viinilasillisen kanssa












Täyte maistui hyvältä ilman chiliäkin. Muita täytevaihtoehtoja ovat esim. kylmäsavustettu lohi-ranskankerma-wasabi ja grillattu kana-avocado-caesarkastike. Täytteeksi voi tosiaan laittaa melkein ihan mitä vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti