torstai 1. syyskuuta 2011

Ohrarisotto, eli ohratto!

Viime talvena pidimme ystäväpariskunnan kanssa oman kokkisodan - naiset vastaan miehet. Me naiset voitimme niukasti ja palkinnoksi saimme valita menun jonka miehet kokkasivat meille meidän nauttiessa kylmästä kuoharista. Ah, good times.

Miehet tekivät silloin meille mm. ohrarisoton, eli risottoa jossa on riisin sijasta ohrasuurimoita. Se oli jumalaisen hyvää. Mietimme illan aikana pitäisikö nimen kuitenkin olla ohratto eikä ohrarisotto? Riisiä kun siinä ei ole ollenkaan.

Tällaisena sateisena ja syksyisena torstaina teki mieli taas ohrattoa, sillä se on mielestäni oikeaa comfort foodia - sellaista jota voi syödä kulhosta istuen sohvalla viltin alla kun ulkona sataa ja on pimeää. En tehnyt aivan samanlaista ohrattoa kuin miehet viime talvena vaan tein syksyisemmän version jossa on sieniä.

"Ohratto"

Paista herkkusieniä ja kantarelleja kuumassa pannussa, mausta suolalla, voilla ja sitruunalla ja laita sivuun.
Kuullota kuutioitu sipuli, ohuiksi viipaleiksi leikattua lehtiselleriä ja valkosipulia oliiviöljyssä isossa pannussa.
Lisää pannuun 2 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita ja pari tl timjamia. Paista suurimoita hetki pannulla sipulisekoituksen kanssa.
Lisää pari dl kuivaa vermuttia, siis esim. martini biancoa (reseptit sanovat usein että voi käyttää myös kuivaa valkoviiniä mutta lupaan että kun on kerran kokeillut vermuttia on vaikea vaihtaa takaisin valkkariin, vermutti on niin hyvää ruoassa)
Kun vermutti on haihtunut hieman, lisää 6 dl lämmintä kasvislientä. Laita kansi päälle ja anna porista noin 15 minuuttia. Tarkista sen jälkeen onko neste haihtunut kokonaan - jos on ja ohrasuurimot eivät vielä ole kypsiä, lisää nestettä. Anna tarvittaessa kypsyä lisää jos nestettä on vielä jäljellä kunnes neste on haihtunut ja suurimot ovat kypsiä.
Lisää sienet ja 200 g tuorejuustoa. Sekoita kunnes juusto on sulanut.




Lisää lopuksi tuoretta basilikaa ja mustapippuria maun mukaan.
Nauti (sohvan perällä katsoen ikkunasta sadetta)!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti