sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Ruokalauantai - pizzaa ja lehtipersiljaa

Juustoinen ja ohutpohjainen pizza


Camionette
Eilen oli ruokalauantai - päivä jolloin nautin ruoasta eri tavoin koko päivän ajan. Aloitin päivän vahvalla kahvilla (joka kieltämättä ei ole syötävää mutta mainittakoon blogissa kuitenkin), nimittäin tuplaespressolla Camionette-kahvivaunusta, keskellä Helsinkiä. Se oli VAHVAA. Parin kulauksen jälkeen ikään kuin näin kaiken supertarkasti ja mielessäni soi I can see clearly now the rain has gone... 

Kahviherätyksen jälkeen suuntasin ravintola Nokan järjestämälle pientilatorille, josta nappasin mukaani ison nipun lehtipersiljaa (tämänhetkinen lempiyrttini). Päätin siinä samalla, että teen kotona pizzaa jonka päälle silppuan ennen syöntiä järjettömän määrän lehtipersiljaa.

Pizzasta puheen ollen, oletko sinäkin (niin kuin minä) erittäin ohuen pizzapohjan ystävä? Jos olet, you're in luck! Olen vuosikaudet etsinyt sellaista pizzapohjareseptiä josta saisi tehtyä todella ohuen pohjan joka ei kohoa hulluna uunissa. Noin vuosi sitten löysin ratkaisun (ja nyt mietin miksi en tajunnut sitä aiemmin): durumjauho! Siitä saa täydellisen ohuen pizzapohjan. Tämä resepti on suoraan jauhopussin kyljestä.

Yhteen pellilliseen tarvitset 1,5 dl vettä, jonka lämmität kädenlämpöiseksi ja lisäät siihen 15 g tuorehiivaa. Sen jälkeen lisäät noin 3 dl durumjauhoja, vähän suolaa ja noin 2 rkl oliiviöljyä. Vaivaa hetki ja anna sitten nousta noin 30 minuuttia. Kauli pohja ohueksi (hallelujah it works!) hyvin jauhotetulla alustalla esim. suoraan leivinpaperin päällä jotta pohja on helpompi siirtää pellille. Lisää haluamasi täytteet ja laita 250 asteiseen uuniin noin 5-7 minuutiksi ja voilá pizza on valmis nautittavaksi.


3 erilaista juustoa: cheddaria, edamia ja halloumia
Eilen päätin tehdä juustoisen pizzan - laitoin täytteeksi tomaattimurskaa, cheddarjuustoa, edamjuustoa ja halloumijuustoa ja näiden lisäksi kirsikkatomaatteja, paahdettua paprikaa ja herkkusieniä. Ja kun pizza tuli uunista ja leikkasin siitä palan, peitin sen tuoreella lehtipersiljalla ja mustapippurilla. Mmmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti