torstai 9. helmikuuta 2012

Nuudelikeitto

Näin tänään nettisivuja selaillessani ohjeen raamen nuudeleille. Resepti näytti hyvältä ja päätin kokeilla ohjetta töiden jälkeen. Kävin Alepassa matkalla kotiin ja sieltä ei löytynyt ihan kaikkia niitä aineksia joita etsin ja kotiin tullessani en enää löytänyt samaa ohjetta, jonka olin nähnyt aikaisemmin. Google kävi kuumana, mutta en löytänyt juuri sitä yhtä respetiä enää mistään. Päätin kuitenkin jatkaa samalla ruokaidealla ja selailin vähän muita raamen nuudeli-ohjeita, ja jossain taisi lukea, että tärkeintä ovat nuudelit ja liemi, loppuja aineksia voi varioida loputtomiin.



Päätin sitten siinä vaiheessa, etten varmaan voi enää kutsua päivän ruokaa juuri raamen nuudeleiksi, koska en ehtinyt panostaa liemeen mitenkään erityisen paljon enkä löytänyt Alepasta kokojyvänuudeleita, vaan ostin niitä pikanuudeleita, jotka ovat aina pakkauksessaan menneet pieneksi nuudelihakkelukseksi. Mutta keiton halusin tehdä ja päätin sitten kutsua sitä nöyrästi vain nuudelikeitoksi. Inkivääririkas liemeni maistui näin pakkaskelillä ja lämmitti niin kehoa kuin sielua.

Kiehauta 11 dl vettä, 2 kanaliemikuutiota, ½ dl soijaa, reilu loraus punaviinietikkaa ja thai kalakastiketta. Lisää myös reilusti tuoretta inkivääriä, raastettuna tai ohuiksi lastuksi leikattuna.

Lisää 300 g maustamattomia kanan filesuikaleita ja anna kiehua pari minuuttia.

Lisää reilut vuorelliset suikaloitua purjoa ja kiinankaalia, ja vaikka purkillinen herkkusieniä jos kaapista löytyy.

Lisää 2 pakettia nuudeleita viimeiseksi ja anna porista pari minuuttia.

Laita nuudeleita, kanaa ja vihanneksia kulhoon ja kaada lientä päälle. Nuudelit ja vihannekset nostetaan suuhun syömäpuikoilla ja liemi "juodaan" suoraan kulhosta.



Oi, kuinka epäsiistiä ja ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti