torstai 23. helmikuuta 2012

Cupcake time

Viime viikonloppuna aika monet leipoivat varmaan laskiaispullia mutta minun teki aivan järjettömästi mieli jotain suklaista hyvää. Päätin käyttää uutta lempiyhdistelmääni - suklaata ja maapähkinävoita - inspiraationa. Eihän tämä yhdistelmä tietenkään ole mikään uusi keksintö, mutta minulle se on uudempi tuttavuus. En ole ennen erityisesti pitänyt maapähkinävoista mutta kun sen yhdistää suklaaseen... aaaa mikä nautinto!

Etsin ensin netistä suklaa-cupcake reseptin ja löysin erään kiinnostavan - taikinaan laitetaan nimittäin valkoviinietikkaa! Jeps, luit oikein! Ja sitä laitetaan jopa suht paljon, siis what?! Mutta suosittelen kokeilemaan. Siskoni sanoi nauraen viikonlopun jälkeen ettei tykkää suklaamuffinsseista jos niissä ei ole etikkaa.



Sitten etsin netistä erikseen ideoita maapähkinävoikuorrutukseen. Suklaa cupcake + maapähkinävoikuorrutus = aika ihanaa. Äitini ja siskoni eivät olleet ihan varmoja tuleeko tästä mitään kun kerroin ideastani, mutta syönnin jälkeen suunniteltiin jo niiden tarjoamista siskoni ylppäreissä, eli oletan, että maistuivat sittenkin.

Chocolate cupcakes

Sekoita keskenään 3,75 dl vehnäjauhoja, 2,5 dl sokeria, 2 rkl kaakaota, ½ tl ruokasoodaa, 2 tl leivinjauhetta ja ripaus suolaa. Keitä kattilassa 2,5 dl vettä, sulata toisessa voita niin että saat 1,25 dl sulaa voita, yhdistä voi ja vesi ja lisää 0,4 dl valkoviinietikkaa ja 2 tl vaniljasokeria. Lisää vesiseos jauhoseokseen ja sekoita kunnolla. Jaa taikina voideltuihin muffinssivuokiin, tämä taikina riitti noin 14 muffinssiin. Sitten uuniin (180 astetta) noin 14 minuutiksi. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuorrutuksen lisäystä.









Maapähkinävoikuorrutus

Vatkaa sähkövatkaimella 1,25 dl pehmeää voita ja 2,5 dl maapähkinävoita. Lisää samalla vatkaten noin 4 dl tomusokeria vähän kerrallaan. Kun seoksesta tulee "kuivaa", lisää maitoa tilkka kerrallaan kunnes kuorrutuksesta tulee sopivan paksua ja levitettävää. Levitä kauniin epätasaisesti cupcakesien päälle ja tarjoa kaikille, jotka ovat skeptisiä! Saat kenet tahansa käännytettyä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti