torstai 9. elokuuta 2012

Tomaattihummus

Yksi toinen kesän ruokakohokohdista (esimmäinen kohokohtahan oli tämä leipäresepti) oli tomaattihummus. Tykkään tosi paljon ihan perushummuksesta, mutta tämä oli hauska variaatio. Maistuu samalla ihan hummukselta ja samalla ihan erilaiselta. Reseptin olen ottanut suht äskettäin ilmestyneestä S-kaupan Yhteishyvä lehdestä, josta olin nopeasti kirjoittanut muistiin ohjeen ennen kuin heitin siivousvimmassa vihoksen pois. Oletteko tekin huomanneet, että tuollaisten pienten reseptivihkojen reseptit jäävät usein jonnekin laatikon pohjalle unohduksiin eikä hyvältäkään kuulostavia reseptejä muista aina kokeilla? Ehkä blogipostaus kuvineen voi toisella tavalla innostaa kokeilemaan?





Tomaattihummus:

Halkaise 4 tomaattia, poista kannat ja laita leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Laita 225 asteiseen uuniin ja anna paahtua 40 minuuttia. Anna tomaattien jäähtyä vähän. Laita kulhoon yksi purkillinen kikherneitä (valuta ensin pois neste), 1 murskattu valkosipulikynsi, 2 rkl tomaattisosetta, 2 rkl sitruunamehua, 0,75 tl juustokuminaa, 0,75 tl cayennepippuria ja 3-4 rkl oliiviöljyä ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää vielä vettä tarvittaessa. Tarjoa tuoreen leivän kanssa tai vaikka paistetun halloumin kyljessä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti