Minulla on ollut pari päivää hirveä chilihimo. Muistin aamulla miettiessäni päivän ruokavaihtoehtoja nähneeni viime viikonloppuna äitini lehtiä selaillessa erään chilisen reseptin
Good Housekeeping-nimisessä lehdessä (
mikä höpsö lehtinimi!!). Reseptin innoituksena oli suosittu meksikolainen aamiaisruoka
huevos rancheros. Sunnuntaisin minusta on aina kiva tehdä ruokia, jotka tarjotaan isosta uunivuoasta, ikään kuin tekisi ison
family dinnerin, jolloin koko suku kerääntyy ruokapöydän äreen. Tämä ruoka oli juuri sellainen, sitä paitsi helppo tehdä ja mitä tärkeintä, täynnä chiliä. Chilihimo hoidettu,
check!
Spicy baked eggs, noin 4 henkilölle

Laita uuni lämpenemään,
200 astetta. Silppua
yksi iso sipuli, yksi punainen chili ja
yksi iso valkosipulinkynsi. Paista öljyssä sipulisilppua noin 10 minuuttia ruskistamatta sitä. Lisää sitten chili ja valkosipuli ja paista noin 1 minuutti. Lisää pannuun
purkillinen kidneypapuja,
tölkillinen murskattuja tomaatteja (
noin 400-500 g),
1-2 rkl sokeria ja
ripaus suolaa ja
mustapippuria (
itse lisäsin myös jääkaapista vielä rippeitä, eilistä tacomaustettua jauhelihaa ja paprikaa). Anna porista noin 5 minuuttia. Maista ja mausta maun mukaan. Kaada koko seos uunivuokaan ja tee seokseen "koloja".
Riko jokaiseen koloon kananmuna (
jos teet ruokaa neljälle, tee 4 koloa). Silppua vielä puolikas punainen chili erittäin ohuiksi renkaiksi ja ripottele paistoksen päälle. Laita vuoka uuniin ja anna paistua 15 minuuttia, kunnes kananmuna on paistunut (
jos haluat, että keltuainen on juoksevaa, vähennä aikaa uunissa). Silppua paistoksen päälle
tuoretta korianteria, tai jos olet kuin Herra J ja vihaat korianteria, silppua päälle
basilikaa. Tarjoa
leivän ja
kermaviilin kanssa.



Jep, ihan mahtavaa, tämän tempaisen perheelle sunnuntai-illan iloksi saman tien. Kiitos Jada!
VastaaPoistaHienoa! Toivottavasti maistui :)
VastaaPoista