maanantai 17. joulukuuta 2012

Oluessa marinoitu paahtopaisti

Ostin hetken mielijohteesta naudan paahtopaistipalan perjantaina kun se sattui olemaan kaupassa tarjouksessa. Laitoin lihan marinoitumaan lauantaiaamuna ennen kuin lähdin viikonlopuksi Hankoon. Tänään, maanantaina töiden jälkeen, paistoin hyvin marinoituneen lihakimpaleen. En tiedä oliko marinointiaika vähän overkilliä (2,5 päivää..) mutta mureaa liha kyllä oli!






Oluessa marinoitu paahtopaisti


Murskaa morttelissa ripaus suolahiutaleita, sinapinsiemeniä, rosmariiniä, kuivattu laakerinlehti ja reilusti mustapippuria. Hiero mausteet lihan pintaan. Laita liha pakastepussiin ja raasta päälle 1 sipuli ja 1 valkosipulinkynsi. Lisää pussiin reilu loraus olutta ja pari rkl valkoviinietikkaa. Sulje pussi ja laita jääkaappiin marinoitumaan. Käännä lihaa puolivälissä marinoitumista: anna lihan marinoitua vähintään 4 tuntia, mutta jätä se huoletta pidemmäksi aikaa mikäli mahdollista.

Kun liha on marinoitunut, ota se jääkaapista lämpenemään huoneenlämpöiseksi. Laita uuni lämpenemään 120 asteeseen. Ota liha marinaadiliemestä ja paista lihapalaan hyvä väri kuumassa pannussa. Laita sitten lihapala uunivuokaan, lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan, säädä mittari piippaamaan kun liha on 60 asteista ja laita uuniin. Odota rauhassa kun liha paistuu.

Kun liha on 60 asteista, ota se pois uunista ja anna rauhassa levätä ennen leikkaamista (nyrkkisääntö taitaa olla, että lihan on levättävä puolet paistoajasta ennen leikkaamista). Tee odotellessasi lihalle lisäkkeet, vaikkapa voissa paistettuja perunaviipaleita ja dijonsinapilla maustettua smetanaa, kuten meillä tänään tehtiin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti