lauantai 14. syyskuuta 2013

Munakoisoa ja mozzarellaa




Päivän resepti tulee Kirjatoukka ja Herra Kamera-blogista. Ihana tapa käyttää syksyn tarjoamia vihanneksia ja taltuttaa ihmeellistä munakoisohimoa.

Katso alkuperäisresepti tästä, tai seuraa alla olevaa ohjetta:

Munakoisoa ja mozzarellaa, tai "munakoisopizza" kahdelle:

Leikkaa yksi munakoiso 1cm siivuiksi, laita uunivuokaan, pirskottele päälle öljyä ja suolaa. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 min. kunnes siivut ovat ruskistuneet ja kutistuneet vähän.



Laita 1 tölkki/purkki tomaattimurskaa kattilaan. Keitä sitä kokoon varovasti poreillen noin 15 minuuttia. Lisää haluamasi makuja, meillä tällä kertaa lehtiselleriä, valkosipulia, tuoretta chiliä, suolaa, sokeria, pippuria ja oreganoa.

Paista sieniä ja tuoretta pinaattia  hetki voissa pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla (kiitos kaverille näistä aarteista, jotka toin mukanani kyseisen henkilön saarelta Inkoon saaristosta).



Työnnä kutistuneet uunissa paahtuneet munakoisot lähemmäs toisiaan, laita päälle kerros tomaattikastiketta. Ripottele sitten päälle sienet ja pinaatti, ja revi 1 pallollinen hyvää mozzarella päällimmäiseksi.


Laita koko ihanuus vielä uuniin paistumaan kunnes mozzarella on sulanut ja saanut väriä.


1 kommentti:

  1. Sä päihitit kyllä mun version mennen tullen! Sienet ja pinaatti, aaaaah!

    VastaaPoista