maanantai 30. syyskuuta 2013

Quesadillas


Teemme aika usein nykysuomalaisten perusruokaa: tacoja ja fajitaksia. Useimmiten syömme tortilloja fajitasten muodossa: täytämme tortillat paistetulla ja hyvin maustetulla jauhelihalla/kanalla ja lisäämme salaattia ja kasviksia, salsaa ja kermaviiliä. Toimii aina! Yleensä tortillapaketista jää kuitenkin pari letuskaa käyttämättä ja heitän ne usein pakastimeen kuivumisen estämiseksi. Melkeinpä perinteeksi meidän kaksiossamme on muodostunut quesadillan tekeminen sitten kun pakastimeen on kertynyt tarpeeksi tortilloja.

Quesadillat kahdelle:

Tee ensin nopea salsa: pilko kevätsipulia ja kirsikkatomaatteja pieneksi silpuksi, lisää ripaus sokeria, suolaa, pilkottua tuoretta minttua ja basilikaa, ja tietysti pippuria. Lisää vielä chilikastiketta/tuoretta chiliä/chilihiutaleita jos haluat tulisuutta kastikkeeseen.



Tee sitten quesadillat: Ota pakastimesta 4-6 tortillaa, erottele ne varovasti toisistaan ja anna sulaa (ne sulavat ihan hetkessä). Raasta kaikki mahdolliset juustokannikat jääkaapista, tarvitset noin 200-300 g raastettua juustoa. Pilko vielä vähän kevätsipulia ja tuoreita jalopeñoja ohueksi silpuksi.
Laita paistinpannu lämpenemään.
Levitä yhdelle tortillalla juustoraastetta, sipulia ja jalopeñoa maun mukaan. Rouhi päälle mustapippuria. Laita toinen tortilla päälle kanneksi ja paina kevyesti kädellä. Voit halutessasi sipaista tuorejuustoa (ei kevytversioita!) molempiin tortilloihin, jolloin paketti pysyy vielä paremmin kiinni.





Laita ”tortillapaketti” juustotäytteineen kuumalle, kuivalle pannulle (tarkista koko ajan miten nopeasti tortilla paistuu ja vähennä lämpöä jos pannu kuumenee paiston aikana liikaa). Paista pari minuuttia kunnes alimmainen tortilla on saanut väriä ja juusto on alkanut sulamaan. Käännä sitten lastan ja käden avulla paketti toisin päin, niin että päällimmäinenkin tortilla saa väriä. Kääntäminen ei ole hirveän vaikeaa, mutta vaatii pientä näppäryyttä ja ehkä vähän harjoitusta.



Tee seuraavat quesadillat samalla tavalla kunnes olet käyttänyt kaikki tortillat ja juustoraasteet. Anna quesadillojen seistä hetki sen jälkeen kun olet ottanut ne pannulta, mutta älä anna niiden jäähtyä liikaa – ne tulisi syödä suht heti paistamisen jälkeen. Leikkaa jokainen valmis quesadilla 6 osaan. Koristele jokainen palanen pienellä nokareella ranskankermaa, tomaattisalsalla ja jollain pienellä salaatinlehdellä (esim. rucola, babypinaatti). Nauti!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti