Teemme aika usein nykysuomalaisten perusruokaa:
tacoja ja fajitaksia. Useimmiten syömme tortilloja fajitasten muodossa: täytämme
tortillat paistetulla ja hyvin maustetulla jauhelihalla/kanalla ja lisäämme salaattia ja kasviksia,
salsaa ja kermaviiliä. Toimii aina! Yleensä tortillapaketista jää kuitenkin pari letuskaa
käyttämättä ja heitän ne usein pakastimeen kuivumisen estämiseksi. Melkeinpä
perinteeksi meidän kaksiossamme on muodostunut quesadillan tekeminen sitten
kun pakastimeen on kertynyt tarpeeksi tortilloja.
Quesadillat kahdelle:
Tee ensin nopea salsa: pilko kevätsipulia
ja kirsikkatomaatteja pieneksi silpuksi, lisää ripaus sokeria, suolaa, pilkottua tuoretta minttua ja basilikaa, ja tietysti pippuria. Lisää vielä chilikastiketta/tuoretta
chiliä/chilihiutaleita jos haluat tulisuutta kastikkeeseen.
Tee sitten quesadillat: Ota pakastimesta 4-6 tortillaa, erottele ne varovasti
toisistaan ja anna sulaa (ne sulavat ihan
hetkessä). Raasta kaikki mahdolliset juustokannikat jääkaapista, tarvitset noin 200-300 g raastettua juustoa.
Pilko vielä vähän kevätsipulia ja
tuoreita jalopeñoja ohueksi silpuksi.
Laita paistinpannu lämpenemään.
Levitä yhdelle tortillalla juustoraastetta, sipulia ja jalopeñoa
maun mukaan. Rouhi päälle mustapippuria.
Laita toinen tortilla päälle kanneksi ja paina kevyesti kädellä. Voit
halutessasi sipaista tuorejuustoa (ei kevytversioita!) molempiin tortilloihin,
jolloin paketti pysyy vielä paremmin kiinni.
Laita ”tortillapaketti” juustotäytteineen kuumalle, kuivalle pannulle (tarkista
koko ajan miten nopeasti tortilla paistuu ja vähennä lämpöä jos pannu kuumenee
paiston aikana liikaa). Paista pari minuuttia kunnes alimmainen tortilla on saanut
väriä ja juusto on alkanut sulamaan. Käännä sitten lastan ja käden avulla
paketti toisin päin, niin että päällimmäinenkin tortilla saa väriä. Kääntäminen
ei ole hirveän vaikeaa, mutta vaatii pientä näppäryyttä ja ehkä vähän harjoitusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti