Kuva Paulina Rökman |
Teimme hääjuhliin suuren osan ruoista itse ja hääkakun sijaan tarjosimme cupcakejä (miten ihmeessä tämä sana taivutetaan??). Cupcakeithan ovat nykyään melko tavallisia häissä ja päätin alusta asti, että haluan niihin jotain erityistä. Erityiseksi asiaksi päätyi lopulta kuppikakun keskellä piilevä keksitaikina.
Kokeilin monia ohjeita ja huomasin huvittuneen lopulta, että paras suklaacupcake-resepti löytyikin omasta blogistani: muistatteko tämän suklaacupcake:in maapähkinäkuorrutuksella?
Häihin emme kuitenkaan tehneet maapähkinäversiota, vaan meidän suklaamuffinssiin upotettiin kesken paistoajan keksitaikinasydän, joka jäi täydellisen paistoajan löydyttyä sopivan raa'aksi. Lopuksi päälle päätyi vielä pehmeää ja ilmavaa marenkikuorrutusta.
Suklaacupcake keksitaikinasydämellä ja marenkikuorrutuksella
Kuva Paulina Rökman |
Sekoita 120 g pehmeää voita, 1 dl ruokosokeria, 1 kananmuna, 1,5 dl vehnäjauhoja, 0,5 dl kaurahiutaleita, 0,5 tl leivinjauhetta, 0,25 tl suolaa keksitaikinaksi. Lisää haluamasi makuaineita, me laitoimme pieneksi pilkottuja suolaisia maapähkinöitä, maitosuklaapaloja ja tummaa suklaata (noin 1 dl pähkinöitä ja 100 g suklaata yhteensä). Pyöritä taikina pötköksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään. Muistaakseni olen joskus kokenut, että taikinasta voi tulla liian rasvainen, joten voit lisätä vähän jauhoja jos tuntuu siltä.
Suklaacupcake (katso resepti täältä) tai seuraa alla olevaa ohjetta, noin 28-30 kpl:
Sekoita kulhossa 7,5 dl vehnäjauhoja, 5 dl sokeria, 3 rkl kaakaota, 1 tl ruokasoodaa, 4 tl leivinjauhetta, ripaus suolaa.
Keitä kattilassa 5 dl vettä, lisää veteen 2,5 dl sulaa voita ja 0,8 dl omenaviinietikkaa. Lisää myös pari tl vaniljasokeria.
Sekoita vesi-voiseos jauhoseokseen kunnes tasainen suklaataikina muodostuu. Täytä 2/3 muffinssivuoista (tästä pitäisi saada noin 28-30 kpl) ja paista 180 asteisessa uunissa 14 minuuttia kaiken kaikkiaan. Mutta HUOM! Kun paistoaikaa on kulunut 7 minuuttia, upota jokaiseen muffinssivuokaan noin ruokalusikallinen keksitaikinaa. Taikina ei uppoa täysin suklaataikinaan vaan saa jäädä vähän näkyviin. Anna cupcake:ien paistua 7 minuuttia lisää, tai kunnes suklaataikina on valmista eikä jää kiinni siihen upotettuun puutikkuun. Keksitaikina saa mielellään jäädä vähän raa'aksi.
Anna kuppikakkujen jäähtyä. Voit laittaa jäähtyneet kuppikakut pakastimeen tässä vaiheessa odottamaan isoa juhlaa parikin viikkoa. Me otimme kuppikakut esiin pakastimesta hääpäivän aamuna ja pursotimme marenkikuorrutuksen (jonka teimme häiden aattona valmiiksi jääkaappiin, kiitos J-sisko) vasta juuri ennen tarjoilua.
Lisäys: puhuttuani Leijonan kanssa, tulimme siihen tulokseen, että cupcake:ien onkin tärkeä olla jääkaapissa tai pakastimessa ennen tarjoilua. Maut tasaantuvat ja kakku- ja keksitaikinoiden koostumuserot vahvistuvat. Eli parasta onkin tehdä nämä cupcake:it ainakin pari päivää etukäteen.
Pehmeä marenkikuorrutus (paras resepti löytyi mielestäni pitkän etsimisen jälkeen täältä, eli cakejournal.com-sivulta), noin 14 kuppikakkua
Sekoita isossa teräskulhossa 170 g sokeria, 3 isoa valkuaista, 2 rkl kylmää vettä ja 1 tl sitruunamehua. Halutessasi voit myös lisätä vähän vaniljajauhetta.
(Jos leivot yllä olevan ohjeen mukaan suklaacupcake:eja, tee kaksi kuorrutussatsia)
Kuva Paulina Rökman |
Pursota marenkikuorrutus cupcake:ien päälle ja tarjoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti