sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Maapähkinä-suklaakakku

Jos se ei ole jo ilmiselvää, minä ra-kas-tan maapähkinävoita ja suklaata yhdessä. Niinpä olen pyytänyt J-siskoa tuomaan Reese's Peanut Butter Cupseja tuliaisena amerikasta ja niitä odotellessa leivoin korvikekakun. Alkuperäisohje löytyy täältä.




Maapähkinä-suklaakakku banaanilla

Tee ensin pohja: laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Hienonna monitoimikoneessa 170 g suolattuja paahdettuja maapähkinöitä ja noin 10 digestivekeksiä. Lisää 6 rkl sulatettua voita ja anna monitoimikoneen sekoittaa ainekset keskenään. Painele murut kakkuvuoan (jossa irrotettava pohja) pohjalle ja reunoille ja laita uuniin paistumaan noin 8-10 minuutiksi. Ota paistunut pohja uunista ja anna jäähtyä.



Paloittele 200 g leivontasuklaata (noin 40-50 % kaakaota) kulhoon. Kiehauta 0,5 dl kermaa ja kaada suklaan päälle. Sekoita suklaata ja kermaa kunnes suklaa on sulanut. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos kakkupohjan päälle.



Valmista maapähkinätäyte: vatkaa 1,5 dl kermaa vaahdoksi ja lisää vähän vaniljajauhetta tai vaniljasokeria, laita sitten vaahdotettu kerma sivuun. Laita toiseen isoon kulhoon noin 500 g maapähkinävoita (1 purkillinen), 200 g maustamatonta tuorejuustoa, 1,5 dl fariinisokeria ja 0,75-1 dl vatkaamatonta kermaa (tarvitset siis kaikenkaikkiaan noin 3 dl kermaa). Vatkaa sähkövatkaimella ainekset sekaisin. Lisää sitten vatkattu kerma, ja sekoita isolla lusikalla ainekset sekaisin kunnes sinulla on moussemainen maapähkinävoitäyte. 




Leikkaa 2 banaania siivuiksi ja levitä ne suklaakerroksen päälle. Lisää sen jälkeen maapähkinävoitäyte banaanien päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, tai yön yli. Voit myös laittaa kakun pakastimeen tunniksi ja siirtää sen jälkeen jääkaappiin nopeuttaaksesi jähmettymisprosessia.



Sitten vain nauttimaan!  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti