lauantai 12. lokakuuta 2013

Bataatti-chorizopannu

Heräsin tänään aamuyöstä ja tunsin miten Flunssa iski kyntensä minuun... Yritin kieltää todellisuuden ja käväisin Stockan delissä, onhan nyt hullarit meneillään. Big mistake! Olo oli sen reissun jälkeen melkoinen, joten kaivauduin sohvan pohjalle iso teemukillinen seuranani. Tajusin sitten, että tämähän on oiva hetki päivittää blogia!



















Pieni sivuraide ennen päivän reseptiä... Jos käytte Ruotsissa, ostakaa ihmeessä Hemköp-ruokakaupasta teetä. Ostin sieltä kesällä lempiteetäni: vihreää chai masala teetä, jota juon nyt lievittääkseni kurkkukipua. Hyvän maun lisäksi kaupan oma halpismerkki pakkaa teet todella söpöihin pahvipakkauksiin, eikö totta?












Mutta päivän aiheeseen, arkiruokaan. Jos suunnittelet nyt viikonloppuna ensi viikon ruokalistaa, ehdottaisin tätä yhdeksi ruokalajiksi: bataatti-chorizopannua

Bataatti-chorizopannu kahdelle

Leikkaa 150 g chorizoa sopiviksi suupaloiksi. Kuori  300 g bataattia ja leikkaa sekin sopivan pienksi paloiksi. Silppua yksi sipuli ja tee samoin puolikkaalle punaiselle paprikalle





Paista chorizopaloja hetki kuumassa paistinpannussa niin, että niistä irtoaa öljyä. Nosta chorizopalat pois pannusta mutta jätä pannuun chorizosta irronnutta öljyä. Paista sipuli- ja paprikapaloja öljyssä pari minuuttia. Lisää sitten iso nokare voita ja bataattipalat. Paistele koko kauneutta keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Voit tässä vaiheessa myös maustaa ruokaa, esim. sahramilla, savustetulla tulisella paprikajauheella ja mustapippurilla, tai sitten jollain ihan muulla haluamallasi maustesekoituksella! 




Kokeile ovatko bataatit kypsiä. Kypsymisaika riippuu tietysti palojen koosta. Jos bataatit tuntuvat vielä raaoilta, lisää pannuun 0,5 dl vettä ja jatka paistamista kunnes vesi on haihtunut. Jatka paistamista kärsivällisesti kunnes bataattipalat ovat syömäkelpoisia, eli niin että niistä menee helposti haarukka läpi. Kun bataatit ovat kypsiä, lisää chorizopalat pannuun ja anna paistua pari minuuttia kunnes chorizokin on lämmintä. Murustele päälle noin 80 g fetajuustoa ja tarjoa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti